Annonce
Sport

FCK nedkæmper FCN i fin generalprøve til europæisk brag

Lars Møller/Ritzau Scanpix
FCK fik en god optakt til storkampen mod Malmö FF, da det blev til en 1-0-sejr over FCN i 3F Superligaen.

Med en 1-0-sejr over FC Nordsjælland fik FC København søndag en glimrende generalprøve til torsdagens Europa League-brag mod Malmö FF.

Den svenske klub gæster Telia Parken torsdag aften i gruppespillets sidste runde, hvor ét point er nok til at sende FCK videre i Europa League.

Søndagens sejr betyder samtidig, at FCK i 3F Superligaen blot er fire point efter topholdet FC Midtjylland – i hvert fald for en stund.

I søndagens sene superligakamp møder FCM nemlig Brøndby på udebane, og her kan midtjyderne altså øge forspringet, så det atter er på syv point efter 19 kampe.

Dame N'Doye blev matchvinder i 1-0-sejren mod FCN, der var en ganske jævn affære, hvor FCK dog viste den afgørende skarphed.

Fra kampens start havde begge hold svært ved at sætte sig på spillet, hvilket gav en ujævn åbning med meget skiftende boldbesiddelse.

FCN satsede på hurtige kontrastød, men savnede tydeligvis karantæneramte Mohammed Kudus til at skabe uro i FCK’s bageste kæde.

FCK tog føringen i det 28. minut, da Dame N'Doye var først over en returbold fra FCN-keeper Nicolai Larsen og let kunne score til 1-0 i tomt mål.

Resten af første halvleg bød på løse chancer i begge ender, men både FCK’s Pep Biel og FCN’s Mikkel Rygaard manglede den sidste præcision, da chancen bød sig.

Starten af anden halvleg bød heller ikke på de helt åbne scoringschancer.

FCN's Ibrahim Sadiq fik en stor mulighed i det 68. minut, mens den indskiftede FCK'er Carlo Holse sparkede i sidenettet tre minutter senere.

Værterne pressede godt på i kampens afslutning og skabte chancerne til at få et point, men FCK holdt stand og hentede en kneben, men uhyre vigtig sejr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce