Annonce
Sport

FCK har markant fremgang på spillersalg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Parken Sport & Entertainment, der har tjent langt mere på transferaktiviteter i år, opjusterer forventninger.

Fodboldklubben FC København har markant fremgang på transferaktiviteter i 2019 målt op imod 2018.

Det fremgår af det kvartalsregnskab som selskabet bag klubben, Parken Sport & Entertainment, præsenterede mandag morgen.

Resultatet af transferaktiviteter udgjorde plus 80,9 millioner kroner mod plus 23,9 millioner kroner i samme periode sidste år. Udviklingen kan primært henføres til højere avancer fra salg af kontraktrettigheder, lyder det.

Det er ikke mindst salget af sidste sæsons ligatopscorer, Robert Skov, der har skæppet godt i den københavnske kasse.

Efter tredje kvartal af 2019 oppræciserer selskabet forventningerne til hele 2019.

Parken ser nu en omsætning på 780-810 millioner kroner, hvor spændet tidligere var på 760-810 millioner kroner.

Omsætningen i de første ni måneder af indeværende år var på 599,4 millioner kroner mod 576,8 i samme periode sidste år.

Og på bundlinjen var periodens resultat på 57 millioner kroner mod et underskud på 190,1 million kroner i de første ni måneder af 2018.

Parken frasolgte i juni sidste år Fitness.dk for 100 millioner kroner til Sats.

/ritzau/

Annonce
Delårsrapport fra Parken
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Posefester er en balancegang

En gruppe forældre til teenagere i Holstebro har stiftet en forening, som har til formål at arrangere en rækker fester for byens unge på mellem 14 og 17 år. Fester i privat regi, hvor det er tilladt for de unge at medbringe og indtage alkohol. Det koncept er der sådan set ikke noget nyt i. Det kaldes posefester og har eksisteret i mange år. Blandt andet i Feldborg og Spøttrup. Formålet er selvsagt at imødekomme de unges ønske om at kunne mødes og feste med alkohol som en del af samværet og samtidig sikre, at det foregår under opsyn. Det hele bunder i en forventning om, at de unge drikker under alle omstændigheder, og at de "lovlige alkoholfester" kan fungere som ventil og dæmme op for spontane drukgilder i parker eller andre steder. Det er ikke nogen dum idé, men "de gør det jo alligevel, og så er det bedre at …" er en blåstempling af de unges alkoholforbrug. I den nye forening skal man være 14 år og gå i 8. klasse for at være med, mens man i Feldborg kan komme med fra konfirmationen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 16 slet ikke drikker alkohol, og at unge mellem 16 og 18 maksimalt drikker fem genstande ved samme lejlighed. Selv om den nye forening i Holstebro har en lidt strengere politik på det område, end de andre kendte posefester, følger grænserne ikke sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og det er her, balancegangen for alvor bliver vanskelig. Forældrene har helt sikkert ret i, at nogle unge vil drikke under alle omstændigheder. Men faldet i unges alkoholforbrug over de seneste år skyldes en generel holdningsændring i samfundet og indførelsen af restriktioner for køb af alkohol. Og den udvikling risikerer vi at bremse med initiativer som posefesterne. Det ændrer dog ikke på, at initiativet overordnet er både prisværdigt og fornuftigt. Aldersgrænser og antallet af genstande kan diskuteres, men i sidste ende er det hverken sundhedsstyrelsens eller festarrangørernes ansvar at sætte grænsen. Det er og bliver op til den enkeltes forældre.

Annonce