Annonce
Sport

FCK har forberedt sig på schweizisk kontrakniv

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC Lugano er bedre end den aktuelle placering som næstsidst i den schweiziske liga, mener Ståle Solbakken.

FC København åbner torsdag gruppespillet i Europa League mod kriseramte FC Lugano.

Holdet fra det sydlige Schweiz har fået en elendig start på sæsonen i den schweiziske liga, hvor holdet har tabt de seneste fire kampe. Lugano er næstsidst i den hjemlige liga.

Selv om FCK selv har haft en del problemer på det seneste med tre nederlag i træk - de to seneste til AaB og Hobro i Superligaen - så tror træner Ståle Solbakken på et godt resultat i Parken.

- Der er helt sikkert nogen af mine spillere, der synes, at det er nemmere at spille onsdag og torsdag i Parken fremfor i en skov i Hobro.

- Det kan være godt for os at spille en anden turnering. Men der er meget pres på os. Vi vil videre fra gruppen, og hjemmekampene er nøglen til at komme det, siger FCK-træneren.

- Jeg forventer, at vi kommer til at sidde på spillet, men vi skal passe på, at vi ikke bliver ramt af kontrakniven.

- Lugano har nogle gode individuelle spillere. De har et meget større potentiale, end det de har vist, men jeg forventer, at vi på hjemmebane kan sætte dem under tryk i perioder, siger nordmanden.

Solbakken ønsker at se en "balanceret offensiv", som han kalder det.

- Det vigtigste er, at vi ser os selv som en enhed. Det gør, at vi kan skjule, hvis en eller to af vores folk ikke spiller op til deres bedste, siger han.

Med en sejr torsdag over Lugano vil FCK ifølge Ståle Solbakkens kalkule give sig selv gode muligheder i Europa League-gruppen, der også tæller Dynamo Kiev og Malmö FF.

- Vinder vi over Lugano, så har vi tre point, og hvis vi så får en sejr i en af de næste fire kampe, så kan vi sandsynligvis afgøre det i den sidste gruppekamp mod Malmö, vurderer han.

Anfører Carlos Zeca fortæller, at FCK-spillerne har set en del videoklip med Lugano i forberedelsen til åbningskampen i Europa League.

- De ser meget gode ud, og de vil spille fodbold og er gode på kontra. Jeg forventer en svær kamp.

- At de er næstsidst i Schweiz, svarer ikke til kvaliteten på holdet. Det er et godt hold, der vil give os problemer. Hvis vi udfører vores egen plan, så kan vi godt vinde, siger Zeca.

Efter tre nederlag i træk har FCK også selv noget at bevise.

- Vi ved, hvad skal gøre. Vi har gennemgået tingene med trænerne og ved, hvad vi skal. Nu skal vi bare vise det inde på banen, siger FCK-anføreren.

Torsdagens opgør mod FC Lugano spilles klokken 18.55 i Parken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce