Annonce
FCM

FC Midtjylland henter Lasse Vibe i Sverige

Lasse Vibe scorede, da han lørdag spillede sin sidste kamp for IFK Göteborg. Nu skifter han til FC Midtjylland med tiltrædelse til januar. Foto: Thomas Johansson/Tt/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland henter Lasse Vibe på en kontrakt gældende fra januar 2020 til sommeren 2021.

Herning: Den danske offensivspiller Lasse Vibe fortsætter sin karriere hos Superligaens førerhold, FC Midtjylland. Det oplyser den midtjyske klub på sin hjemmeside.

32-årige Vibe har underskrevet en kontrakt gældende fra januar 2020 til sommeren 2021. Sportschef Svend Graversen mener, at klubben i Vibe får en stor personlighed både på og uden for banen.

- Lasse kan med sine mange kampe i forskellige lande være med til at skabe ro omkring unge og mere urutinerede spillere i vores trup, og han kan være foregangsmand i forhold til at vise, hvad der kræves i et topprofessionelt miljø, siger Svend Graversen.

Vibe har spillet 2019-sæsonen i svenske IFK Göteborg, hvor han lørdag scorede i sin sidste ligakamp, men han ønskede ikke at forlænge, da han gerne ville hjem til Danmark.

- Jeg kender jo lidt til filosofien bag det hele fra min tid i Brentford FC, og jeg glæder mig til at bidrage til den fortsatte udvikling af FC Midtjylland, siger Lasse Vibe og tilføjer:

- Jeg har spillet mange kampe i flere forskellige lande. En rutine jeg tager med mig ind i klubben, og det kan da godt være, at jeg ikke er helt så hurtig, som sidst jeg spillede i Danmark, men jeg kan altså stadig flytte benene hurtigt.

Vibe skiftede ligeledes til Göteborg, efter at han havde fået sit gennembrud hos Sønderjyske fra 2012 til 2013.

Siden var han Brentford-spiller fra 2015 til 2018, hvorefter han havde en kort afstikker til kinesiske Changchun Yatai.

Vibe er noteret for 11 A-landskampe i perioden fra 2014 til 2017. Her scorede han et enkelt mål i en EM-kvalifikationskamp ude mod Albanien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce