Annonce
Sport

FC Midtjylland gør Brian Priske til permanent træner

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Brian Priske har underskrevet en kontrakt med FC Midtjylland, der løber frem til sommeren 2023.

Superligaklubben FC Midtjylland forlænger samarbejdet med Brian Priske og gør ham til permanent træner frem til sommeren 2023.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Kontrakten er underskrevet efter tre måneders resultatmæssig succes i Superligaen. 25 point er det blevet til i 10 kampe.

- Vi er ikke i tvivl om, at vi har fået den rigtige. Han havde spillerne og staben bag sig med det samme, og de har videreført de fantastiske resultater, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

- Derudover har Brian stor trænererfaring, han har FCM-dna, og han rummer store kvaliteter som både menneske og fodboldtræner, så vi glæder os over, at vi fortsætter samarbejdet.

Brian Priske blev forfremmet fra assistenttræner til midlertidig cheftræner, da Kenneth Andersen valgte at stoppe i august.

Dengang fortalte direktør i FC Midtjylland Claus Steinlein, at Priske i første omgang skulle stå i spidsen for FCM frem til jul.

Klubben gik i gang med at lede efter en permanent løsning eksternt, men lagde ikke skjul på, at man håbede, at Priske kunne blive den permanente løsning. Det blev så en kendsgerning onsdag.

Priske blev assistenttræner i klubben i 2011 og har været i klubben siden med undtagelse af en afstikker til FC København fra 2016 til 2017.

Som spiller var han også forbi FCM i slutningen af karrieren. Han brød igennem i AaB og var siden på et langt ophold i udlandet hos klubberne Genk, Portsmouth og Club Brugge.

Nu er han så for første gang permanent cheftræner i en klub. FCM har haft et forrygende efterår i Superligaen og ligger klart i spidsen.

I den seneste runde vandt midtjyderne 4-1 over FC København og udbyggede forspringet til selv samme FCK til syv point i toppen.

Næste opgave er mandagens udekamp mod OB i Superligaen.

/ritzau/

Annonce
Nyheden fra FC Midtjyllands hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce