Annonce
Struer

Fastfrosset fiskekutter kolliderede med bro

En fiskekutter har sat sig fast i isen i Limfjorden og driver mod Aggersundbroen. Scanpix/Henning Bagger

Tre personer på en fiskekutter blev i formiddag reddet, da Thyborøn-kutter kolliderede med Aggersundbroen.

Aggersund. Fiskekutteren L423 "Karen Margrethe" satte sig onsdag morgen fast i isen i Limfjorden og drev efterfølgende ind i Aggersundbroen. Kort forinden var de tre ombordværende blevet evakueret af forsvarets redningshelikopter og er ifølge rederen John Sund, Thyhom, i god behold.

Forsvaret modtog en melding onsdag morgen omkring klokken ni om, at fiskekutteren havde sat sig fast i isen, mens den var på vej til Thyborøn. - Vi vurderede, at der var fare for besætningens liv. Derfor sendte vi en redningshelikopter afsted, siger vagtholdsleder Daniel Ammitsbøl til Ritzau.

Efter evakueringen flød skibet videre, og drev ind i Aggersundbroen.

- Her ligger vi fast lige nu, siger en foreløbigt kortfattet John Sund.

Vejdirektoratet har foreløbigt lukket Aggersundbroen, men forventer at kunne genåbne senere i eftermiddag..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce