Annonce
Danmark

Fastfood-kæden Sunset Boulevard fik lille plus: Vi har fået vendt skuden

- Vi er langt fra i mål, og vi har større ambitioner om, hvor vi skal være i markedet. Men vi er på rette vej. Vi har fået vendt skuden, siger Jens Broch (billedet), der siden midten af 2017 har været administrerende direktør i fastfood-kæden. Foto: Sunset Boulevard
Fastfood-kæden Sunset Boulevard, der sælger burgere og sandwich, kom ud af 2018 med et overskud før skat på 772.000 kroner. Sidste år havde kæden, der i dag har 44 restauranter i Danmark, et underskud på 15,8 millioner kroner før skat.

Kolding: Omsætningen er den højeste i kædens historie, der er åbnet nye restauranter, og kæden kom ud med et overskud. Sunset Boulevard har vendt udviklingen efter 2017-regnskabet, hvor det samlede billede var noget mere dystert.

2017-regnskabet viste et underskud på 15,8 millioner kroner før skat, efter et år hvor man var gennem en turn around-proces, hvor kæden lukkede flere restauranter. I løbet af 2018 har fastfood-kæden åbnet nye restauranter, og kæden, der ikke oplyser omsætningen i regnskabet, skriver i ledelsesberetningen, at den samlede omsætning ”er den højeste i kædens historie”.

Bruttofortjenesten er steget fra 92,7 millioner kroner til 94,2 millioner kroner, og det er lykkedes at fordoble driftsresultatet før afskrivninger til 16 millioner kroner. Samlet set betragter virksomheden resultatet som tilfredsstillende.

- Vi er blevet markant bedre til at drive vores restauranter og servicere vores gæster. Det betyder, at vi vækster vores forretning og igen åbner restauranter. Vi er langt fra i mål og vi har større ambitioner om, hvor vi skal være i markedet. Men vi er på rette vej. Vi har fået vendt skuden, siger Jens Broch, der siden midten af 2017 har været administrerende direktør i fastfood-kæden.

Annonce

Kort om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard, der er ejet af den vestjyske erhvervsmand Jesper Droob fra Esbjerg, flyttede i 2018 hovedkontoret fra Esbjerg til Kolding, hvor der er omkring 25 ansatte. Jesper Droob åbnede den første Sunset Boulevard i 1996 i Odense Banegårdscenter. I er der 44 restauranter i Danmark.

Ny indretning

Tre ting har medvirket til at vende udviklingen ifølge direktøren. Det handler om uddannelse af medarbejdere og ledere. Kæden har haft fokus på at udnytte data bedre, så de enkelte restauranter får større indsigt i driften. Og for det tredje så har indretningen i de nyåbnede og ombyggede restauranter givet pote.

- Der er danske arkitekttegnede møbler. Der er rustikke sten på væggen. Det er en indretning, der minder om din lokale café, og så kombinerer vi det med, at du kan få et hurtigt måltid mad. Vi er i en branche, hvor hastighed spiller en rolle, men omgivelserne skal også være i orden, og vi får virkelig god feedback på vores nye indretning, siger Jens Broch.

Virksomheden forventer at åbne tre-fire restauranter i løbet af 2019, og at overskuddet lander over fem millioner kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce