Annonce
Vinderup

Farvel til sejladsen: Med vinteren kommer istandsættelsen

15 både bliver denne lørdag hevet op af fjorden her ved Handbjerg Marina. Foto: Jan Briks
15 både blev lørdag hejst op på land på Handbjerg Marina. Nu sætter vinterarbejdet med bådene i gang. Nogle bruger tre måneder på at gøre deres både i stand.
Annonce

Handbjerg: Det er den friske fjordvind. Stilheden på havet. Miljøet på marinaen og med de andre sejlere. Det er det 64-årige Keld Bech Jensen med sin kone hvert år ser frem til, når foråret begynder og deres 27 fods båd hejses tilbage i vandet.

Lørdag var det den omvendte manøvre. Efteråret er startet - nu skal bådene op, damprenses for søpølser og alger og køres ind i hallen vinteren over. Det er her - over vinteren - der skal nørkles.

- Folk bruger jo alt fra 14 dage til tre måneder på at gøre båden i stand. Jeg bruger vel selv en lille måneds tid i starten af året, siger han.


Ja, jeg gider ikke sidde på et eller andet spansk hotel et sted. At sejle rundt i Danmark er meget mere afslappende, for så slapper man helt af. Og i Göteborg kan man få syet sig et nyt sejl, mens man ligger til derover og holder ferie.

Jes Bach, bådejer


Annonce

Barnedrømme

Længere nede på marinaen er 40-årige Annett Bach og hendes mand, 52-årige Jes Bach, i gang med tage masten på deres sejlbåd ned.

De købte båden sidste sommer. Og det er ikke en hvilken som helst båd:

- Det er en båd, jeg har ledt efter hele mit liv. Da jeg var yngre, havde mine forældre et vennepar, som købte sådan en her fra ny af - tilbage i begyndelsen af 80'erne. Den var jeg bare helt skudt i. Så det skulle være en af det her fabrikat. Det er af mærket Vindø og lige præcis den her, er der kun lavet tre af, siger han om den 34-fod lange båd, der er 32 år gammel.

Annonce

Oppe i årene

Grundet bådens alder skal der bruges en del tid på istandsættelse:

- Jeg ville jo gerne at den var som ny, så det sigter jeg imod. I starten af året, da det her corona kom, blev jeg arbejdsløs, så der jeg havde jeg jo pludselig tid til at gå herude en del. Men henover vinteren kommer der da også til at blive en del arbejdstimer i det, siger han om båden, som egentlig ligger til i Struer - men i dag bliver halet op i Handbjerg.

- Vi drømmer om at kunne tage til Sverige næste år, siger Annett Bach.

- Ja, jeg gider ikke sidde på et eller andet spansk hotel et sted. At sejle rundt i Danmark er meget mere afslappende, for så slapper man helt af. Og  i Göteborg kan man få syet sig et nyt sejl, mens man ligger til derover og holder ferie, tilføjer Jes Bach.

For Annett har sejlsporten dog krævet lidt ekstra mod:

- Det var lidt grænseoverskridende i begyndelsen. For båden krænger ekstra meget, og i starten kunne jeg godt blive bange for om den væltede. Men min mand synes jo bare det er fedt, at "årh - nu sejler vi så og så mange knob", griner hun.

15 både blev lørdag hejst op af marinaen, og bliver nu kørt i vinterhi i den gamle fabrikshal nær marinaen.

Lørdag den 10. oktober var der bådoptagning i Handbjerg Marina. Her Jes Bach, der er ved at pille masten ned. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce