Annonce
Sport

Farvel til divisionerne: Nederlag i Næsby blev sidste søm i kisten

Holstebro Boldklubs sidste håb for at undgå en returbillet til Danmarksserien døde lørdag eftermiddag med et 1-0 nederlag på udebane til Næsby. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub har efter lørdagens udebanenederlag til Næsby flere point op til stregen end der er point tilbage at spille om. Dermed er nedrykningen nu også en matematisk realitet.

Næsby: Nogen vil sige det stod klart allerede ved vinterpausen.

Andre mener, det først er blevet en sikkerhed i løbet af forårets kampe. Og så er der de mest optimistiske, der til det sidste har hængt deres hat på at Holstebro Boldklub rent matematisk stadigt kunne nå at overleve i 2. division.

Det kan holdet ikke længere. Efter et 1-0 nederlag lørdag på udebane til Næsby er nedrykningen en matematisk realitet. HB har nu 15 point tilbage at spille om og 19 point op til netop Næsby på den 10. plads, der klarer frisag i 2. division.

Annonce

- Det har vi jo vidst i et stykke tid, at det var den vej tingene gik, men ja, så er det afgjort, konstaterer cheftræner Kim Kristensen.

Nærmest symptomatisk for en sæson, der for det meste har været stolpe ud for Holstebro Boldklub, skete nedrykningen efter en kamp som man både kunne og burde have vundet, men tabte. Hjemmeholdet havde ikke meget at byde ind med, men var skarpere i de afgørende situationer.

- Jeg synes faktisk at vi var det bedste hold i en forholdsvis lige kamp, men alligevel tipper den ligesom så mange gange før i sæsonen over til deres fordel, siger Kim Kristensen.

Korrekt afvikling

Kampens afgørelse faldt i afslutningen af første halvleg. I det 43. minut blev Andreas Kiilerich sat op til kampens største chance af Lasse Lilbæk, men overplacerede sin afslutning tæt under mål.

Tre minutter senere var Næsbys Kasper Høst anderledes skarp i halvlegens sidste angreb, da han på en chance kun halvt så stort som Kiilerichs, sendte bolden i mål ved fjerneste stolpefod.

- Havde vi scoret på Kiilerichs chance, så tror jeg også vi havde vundet. Defensivt havde vi rigtig godt fat i dem, siger Kim Kristensen.

Kampen i tal

Næsby BK - Holstebro Boldklub 1-0 (1-0)

2. division, 21. spillerunde

Mål: 1-0 Kasper Høst (45+1.).

HB-startopstilling (3-4-1-2): Mads Sylvan Jensen - Emil Laursen, Frederik Søvndahl, Anders Nicolaisen - Kristian Bach Nielsen, Rasmus Strangholt (71. Jeppe Mehl), Lasse Lilbæk, Jens Emil Fjendsbo - Per Lauge (71. Nicklas Lauridsen) - Sebastian Lau (57. Steffen Svenningsen), Andreas Kiilerich.

Allerede inden lørdagens kamp var HB slået ind på et spor, der hed forberedelse til næste sæson, og det kommer man også til at fortsætte med i sæsonens sidste fem kampe. Men man kommer ikke til at se trænerstaben blande kortene forfra og lave en masse eksperimenter, selv om der ikke længere er en teoretisk overlevelses-chance at spiller om.

- Turneringen skal afvikles sportsligt korrekt, det skylder vi de andre hold, som stadigt har noget at spille om. Vi kommer ikke bare til at bytte rundt på vores hold og spillere, forklarer Kim Kristensen.

Næste kamp for Holstebro Boldklub er søndag, hvor Holbæk kommer på besøg på Holstebro Idrætspark.


Jeg synes faktisk at vi var det bedste hold i en forholdsvis lige kamp, men alligevel tipper den ligesom så mange gange før i sæsonen over til deres fordel.

Kim Kristensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce