Annonce
Danmark

Farvel - og mange tak

Arne Mariager takker af som Bogkassen-bestyrer, men fortsætter som gæsteanmelder på avisen Danmark
”Bogkassen” lukker efter i 15 år at have fortalt surt og sødt om mere end 3000 bøger.

Kære læser - en grå dag sidst i januar 2005 bragte Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad, der dengang udkom i det store, gammeldags avisformat, en hel side, som kun handlede om bøger. ”Bogkassen”, som rubrikken blev kaldt, havde set dagens lys. I dag bringes rubrikken for sidste gang her i avisen Danmark. 15 år er lang tid - på et dagblad er det nærmest en evighed.

”Bogkassen” blev til, fordi undertegnede, der var chefredaktør på avisen i Vejle, og redaktionschef Mogens Gregers Madsen holdt af bøger - og vi havde en ide om, at især mange af avisens kvindelige læsere også var læseheste. Teorien viste sig at holde stik. ”Bogkassen” fik læsere - og har siden overlevet et par avisfusioner og et par chefredaktører. Nu er det slut. Den seneste, store sparerunde på Jysk Fynske Medier kræver mange og store ofre. I den forbindelse er ”Bogkassen” et af de små.

Meget passende lukker ”Bogkassen” i forbindelse med 15-års jubilæet. Jeg har altid - i mine år som chefredaktør - haft den opfattelse, at dagblade pr. definition skal være i konstant forandring - og at intet, uanset hvor godt det er - må forblive statisk i en periode på over fem år. Så selv om jeg nu bliver arbejdsløs, må jeg bare sige: Nu stopper ”Bogkassen”, og det var på tide.

Det har gennem alle årene været målet at fortælle om såvel nye som klassiske værker - og levere historier om forskellige, spændende forfattere. Ambitionen har også været at undgå en ”støvet” bog-rubrik. For bøge skal ikke analyseres ihjel. Bøger er en sanselig oplevelse. Bøger beriger menneskers liv, uanset om man er barn, under uddannelse eller pensionist - eller befinder sig et sted på vejen derimellem.

Gennem 15 år er "Bogkassen" udkommet omkring 750 gange (den udkom også i ferieperioder). Især i de første år blev der omtalt mange bøger pr. gang - de senere år har der været flere temaartikler. Men alligevel: Der har været skrevet om noget mere end 3000 bøger. Tilbage er der for den gamle bogkasse-bestyrer bare at sige tak. Tak til yngre redaktørkolleger, der lod ”kassen” leve, dygtige kolleger, der lavede spændende sider - og først og fremmest at rette en stor tak til ”Bogkassens” læsere. Gennem årene er jeg blevet velsignet med e-mails og telefonopringninger med ris, ros og gode idéer. Tak, alle sammen.

Arne Mariager

Arne Mariager fortsætter som gæsteanmelder i avisen Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce