Annonce
Danmark

Farvel - og mange tak

Arne Mariager takker af som Bogkassen-bestyrer, men fortsætter som gæsteanmelder på avisen Danmark
”Bogkassen” lukker efter i 15 år at have fortalt surt og sødt om mere end 3000 bøger.
Annonce

Kære læser - en grå dag sidst i januar 2005 bragte Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad, der dengang udkom i det store, gammeldags avisformat, en hel side, som kun handlede om bøger. ”Bogkassen”, som rubrikken blev kaldt, havde set dagens lys. I dag bringes rubrikken for sidste gang her i avisen Danmark. 15 år er lang tid - på et dagblad er det nærmest en evighed.

”Bogkassen” blev til, fordi undertegnede, der var chefredaktør på avisen i Vejle, og redaktionschef Mogens Gregers Madsen holdt af bøger - og vi havde en ide om, at især mange af avisens kvindelige læsere også var læseheste. Teorien viste sig at holde stik. ”Bogkassen” fik læsere - og har siden overlevet et par avisfusioner og et par chefredaktører. Nu er det slut. Den seneste, store sparerunde på Jysk Fynske Medier kræver mange og store ofre. I den forbindelse er ”Bogkassen” et af de små.

Meget passende lukker ”Bogkassen” i forbindelse med 15-års jubilæet. Jeg har altid - i mine år som chefredaktør - haft den opfattelse, at dagblade pr. definition skal være i konstant forandring - og at intet, uanset hvor godt det er - må forblive statisk i en periode på over fem år. Så selv om jeg nu bliver arbejdsløs, må jeg bare sige: Nu stopper ”Bogkassen”, og det var på tide.

Det har gennem alle årene været målet at fortælle om såvel nye som klassiske værker - og levere historier om forskellige, spændende forfattere. Ambitionen har også været at undgå en ”støvet” bog-rubrik. For bøge skal ikke analyseres ihjel. Bøger er en sanselig oplevelse. Bøger beriger menneskers liv, uanset om man er barn, under uddannelse eller pensionist - eller befinder sig et sted på vejen derimellem.

Gennem 15 år er "Bogkassen" udkommet omkring 750 gange (den udkom også i ferieperioder). Især i de første år blev der omtalt mange bøger pr. gang - de senere år har der været flere temaartikler. Men alligevel: Der har været skrevet om noget mere end 3000 bøger. Tilbage er der for den gamle bogkasse-bestyrer bare at sige tak. Tak til yngre redaktørkolleger, der lod ”kassen” leve, dygtige kolleger, der lavede spændende sider - og først og fremmest at rette en stor tak til ”Bogkassens” læsere. Gennem årene er jeg blevet velsignet med e-mails og telefonopringninger med ris, ros og gode idéer. Tak, alle sammen.

Arne Mariager

Arne Mariager fortsætter som gæsteanmelder i avisen Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce