Annonce
Holstebro

Farlig vej for cyklister ved ny Rema 1000: Det er utrygt

Cykelstien slutter før indkørslen til Rema, og derfor skal cyklister og gående ud på bilvejen for at komme hen til Rema. Det er alt for farligt, påpeger en beboer, og Remas ejendomsselskab erkender, at stien burde være lavet, og lover, at det vil ske hurtigt. Foto: Johan Gadegaard
Cyklister og fodgængere er tvunget ud på bilvej, fordi en ny sti, der ellers er krav om i lokalplanen, ikke er anlagt ved den nye Rema1000 på Lægårdvej, som åbnede i oktober.

Mejrup: Det er fire uger siden, at en ny Rema1000 butik åbnede ved Lægårdvej og med en stor p-plads. Til gengæld er det svært for cyklister og gående at komme sikkert og tørskoet frem til butikken.

Der er begyndelsen til en trampesti fra en cykelsti, som løber vest for p-pladsen. Men det kræver god balance på en cykel - eller solide støvler - for at slippe tørskoet igennem. Alternativet er at cykle på Lægårdvej hen til indkørslen til butikken.

- Men det er meget utrygt - og ikke mindst for børn - at gå eller cykle på Lægårdvej, hvor bilister ikke er vant til fodgængere, siger en beboer på Sletten, som ellers er glad for den nye butik. Han har henvendt sig til Dagbladet om problemet - efter han først har forsøgt sig hos kommunen.

Det står i ellers i lokalplanen, at der skal etableres en forbindelsessti fra cykelstien til Remas p-plads. Og at den skal etableres, inden butikken kan få en ibrugtagningstilladelse af kommunen, påpeger beboeren, som ikke ønsker sit navn i avisen.

- Der kan let ske en ulykke, hvis en bilist er uopmærksom, eller det bliver glat, påpeger beboeren - som bor 600-800 meter fra den nye Rema - og som opfordrer til at få stien lavet, inden noget går galt.

Annonce
Denne mudrede trampesti er adgangen til den nye Rema1000 for cyklister og fodgængere, som vil undgå bilerne på Lægårdvej. Og faktisk er det omtrent her, at en ny cykel- og gangsti skal anlægges på Remas regning. Foto: Johan Gadegaard

Stien er snart på vej

Torben Mølgaard, der er chef for Holstebro Kommunes byggesagsafdeling bekræfter, at stien burde være anlagt, inden butikken åbnede.

- Vi skal ikke have folk, der kommer til skade, så den skal etableres. Vi har nu modtaget en ansøgning om stien, men vi mangler oplysninger, før vi kan færdigbehandle den. Derefter forventer vi, at Rema gør alt for at få det på plads.

Hos Remas ejendomsselskab Reitan, som ejer bygningerne, beklager direktør Stephan Sørensen, at stien ikke er blevet færdig, inden butikken åbnede.

- Det skal være i orden, og vi er opmærksomme på det. Jeg forventer, at stien er etableret inden for kort tid. Der må være sket en svipser, siger Stephan Sørensen, der nu vil tjekke en ekstra gang, at stien snart falder på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kiosk ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce