Annonce
Holstebro

Farlig strækning: Ny cykelsti får hul og store bump på midten

Arbejdet med at anlægge en cykelsti langs Tvis Møllevej er godt i gang, og strækningen mellem Sletten og Vandkraftsøen bliver færdig i år, mens resten skal laves næste forår. Der bliver dog ingen cykelsti på den mest snørklede strækning. Foto: Jens Kirk
Der kommer til at mangle 500 meter cykelsti på den mest trafikerede og snoede strækning, når en ny cykelsti langs Tvis Møllevej snart står færdig.

HOLSTEBRO: Arbejdet skrider frem med at anlægge en ny cykelsti langs Tvis Møllevej. Strækningen er på 3,5 kilometer fra Sletten forbi Vandkraftsøen, Tvis Mølle og det nye naturcenter til Prins Burisvej, som går til Tvis.

Men den dobbeltrettede cykelsti bliver afbrudt på en strækning på 540 meter fra Vandkraftsøen forbi Klosterruinen og vandmøllen og til 200 meter nord for Tingagervej udmunding i Møllevejen. På denne strækning er vejen ekstra smal, og her skal både cyklister og fodgængere ud på Tvis Møllevej, hvis de for eksempel tager turen rundt om Vandkraftsøen. Og det bliver altså ikke ændret med den nye cykelsti.

- Derfor bliver der lavet fire bump i Tvis Møllevej på strækningen, og der bliver en hastigbegrænsning på 30 kilometer i timen, siger Annette Vognbjerg, der er chef for trafik og park.

Cyklister langs Tvis Møllevej mod nord ad den dobbeltrettede cykelsti skal altså krydse Møllevejen to gange over en strækning på 500 meter for at komme fra cykelstien og tilbage. Det er på denne strækning, hvor der netop er flest bløde trafikanter.

- Det er rigtigt, og det forsøger vi at sikre ved at nedsætte hastigheden på biler - og hvor cyklister ikke skal krydse på det mest uoverskuelige sted, siger Annette Vognbjerg.

Oprindelig var det planen, at der skulle være dobbeltrettet cykelsti på hele strækningen. Men det ville koste fem millioner kroner at flytte Tvis Møllevej forbi Klosterruinen og for at få plads til cykelstien.

- Men det er denne måde, vi kan lave det, indtil der bliver penge til at flytte vejen og anlægge den resterende cykelsti, siger hun.

Staten giver et tilskud på 40 procent af udgiften på cirka 5,5 millioner kroner, men Vejdirektoratet har accepteret, at der ikke kommer et "hul" i cykelstien.

- Vi har fået denne ændring godkendt af Vejdirektoratet, siger Annette Vognbjerg.

Annonce
Cykelstien bliver dog afbrudt her på midten, hvor Tvis Møllevej er mest smal og uoverskuelig, og hvor der færdes mange cyklister og gående. I stedet kommer der fire bump over en strækning på 500 meter og en højeste hastighed på 30 km/t. Foto: Jens Kirk

Udskudt i tre-fire år

Byrådsmedlem Anders G. Jacobsen (V), der fik ideen til cykelstien, ærgrer sig over, at den ikke bliver ført helt igennem.

- Det er lidt øv, at der ikke kommer cykelsti på hele strækningen, og især med det nye naturcenter ved Tvis Møllevej, siger Anders G. Jacobsen.

For et år siden udskød et flertal i byrådet flytningen af Tvis Møllevej på strækningen og udgiften på cirka fem millioner kroner til en gang mellem 2023 og 2026.

- Det er da ærgerligt, hvis det er det her, som det skal ende med, siger Anders G. Jacobsen.

Der bliver lagt asfalt på den eksisterende grussti ved enden af Vandkraftsøen, og cykelstien herfra til Sletten bliver færdig i år, mens den resterende strækning og de fire bump skal være færdige inden sommeren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce