Annonce
Holstebro

Farlig strækning: Ny cykelsti får hul og store bump på midten

Arbejdet med at anlægge en cykelsti langs Tvis Møllevej er godt i gang, og strækningen mellem Sletten og Vandkraftsøen bliver færdig i år, mens resten skal laves næste forår. Der bliver dog ingen cykelsti på den mest snørklede strækning. Foto: Jens Kirk
Der kommer til at mangle 500 meter cykelsti på den mest trafikerede og snoede strækning, når en ny cykelsti langs Tvis Møllevej snart står færdig.

HOLSTEBRO: Arbejdet skrider frem med at anlægge en ny cykelsti langs Tvis Møllevej. Strækningen er på 3,5 kilometer fra Sletten forbi Vandkraftsøen, Tvis Mølle og det nye naturcenter til Prins Burisvej, som går til Tvis.

Men den dobbeltrettede cykelsti bliver afbrudt på en strækning på 540 meter fra Vandkraftsøen forbi Klosterruinen og vandmøllen og til 200 meter nord for Tingagervej udmunding i Møllevejen. På denne strækning er vejen ekstra smal, og her skal både cyklister og fodgængere ud på Tvis Møllevej, hvis de for eksempel tager turen rundt om Vandkraftsøen. Og det bliver altså ikke ændret med den nye cykelsti.

- Derfor bliver der lavet fire bump i Tvis Møllevej på strækningen, og der bliver en hastigbegrænsning på 30 kilometer i timen, siger Annette Vognbjerg, der er chef for trafik og park.

Cyklister langs Tvis Møllevej mod nord ad den dobbeltrettede cykelsti skal altså krydse Møllevejen to gange over en strækning på 500 meter for at komme fra cykelstien og tilbage. Det er på denne strækning, hvor der netop er flest bløde trafikanter.

- Det er rigtigt, og det forsøger vi at sikre ved at nedsætte hastigheden på biler - og hvor cyklister ikke skal krydse på det mest uoverskuelige sted, siger Annette Vognbjerg.

Oprindelig var det planen, at der skulle være dobbeltrettet cykelsti på hele strækningen. Men det ville koste fem millioner kroner at flytte Tvis Møllevej forbi Klosterruinen og for at få plads til cykelstien.

- Men det er denne måde, vi kan lave det, indtil der bliver penge til at flytte vejen og anlægge den resterende cykelsti, siger hun.

Staten giver et tilskud på 40 procent af udgiften på cirka 5,5 millioner kroner, men Vejdirektoratet har accepteret, at der ikke kommer et "hul" i cykelstien.

- Vi har fået denne ændring godkendt af Vejdirektoratet, siger Annette Vognbjerg.

Annonce
Cykelstien bliver dog afbrudt her på midten, hvor Tvis Møllevej er mest smal og uoverskuelig, og hvor der færdes mange cyklister og gående. I stedet kommer der fire bump over en strækning på 500 meter og en højeste hastighed på 30 km/t. Foto: Jens Kirk

Udskudt i tre-fire år

Byrådsmedlem Anders G. Jacobsen (V), der fik ideen til cykelstien, ærgrer sig over, at den ikke bliver ført helt igennem.

- Det er lidt øv, at der ikke kommer cykelsti på hele strækningen, og især med det nye naturcenter ved Tvis Møllevej, siger Anders G. Jacobsen.

For et år siden udskød et flertal i byrådet flytningen af Tvis Møllevej på strækningen og udgiften på cirka fem millioner kroner til en gang mellem 2023 og 2026.

- Det er da ærgerligt, hvis det er det her, som det skal ende med, siger Anders G. Jacobsen.

Der bliver lagt asfalt på den eksisterende grussti ved enden af Vandkraftsøen, og cykelstien herfra til Sletten bliver færdig i år, mens den resterende strækning og de fire bump skal være færdige inden sommeren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce