Annonce
Holstebro

Farlig strækning: Ny cykelsti får hul og store bump på midten

Arbejdet med at anlægge en cykelsti langs Tvis Møllevej er godt i gang, og strækningen mellem Sletten og Vandkraftsøen bliver færdig i år, mens resten skal laves næste forår. Der bliver dog ingen cykelsti på den mest snørklede strækning. Foto: Jens Kirk
Der kommer til at mangle 500 meter cykelsti på den mest trafikerede og snoede strækning, når en ny cykelsti langs Tvis Møllevej snart står færdig.

HOLSTEBRO: Arbejdet skrider frem med at anlægge en ny cykelsti langs Tvis Møllevej. Strækningen er på 3,5 kilometer fra Sletten forbi Vandkraftsøen, Tvis Mølle og det nye naturcenter til Prins Burisvej, som går til Tvis.

Men den dobbeltrettede cykelsti bliver afbrudt på en strækning på 540 meter fra Vandkraftsøen forbi Klosterruinen og vandmøllen og til 200 meter nord for Tingagervej udmunding i Møllevejen. På denne strækning er vejen ekstra smal, og her skal både cyklister og fodgængere ud på Tvis Møllevej, hvis de for eksempel tager turen rundt om Vandkraftsøen. Og det bliver altså ikke ændret med den nye cykelsti.

- Derfor bliver der lavet fire bump i Tvis Møllevej på strækningen, og der bliver en hastigbegrænsning på 30 kilometer i timen, siger Annette Vognbjerg, der er chef for trafik og park.

Cyklister langs Tvis Møllevej mod nord ad den dobbeltrettede cykelsti skal altså krydse Møllevejen to gange over en strækning på 500 meter for at komme fra cykelstien og tilbage. Det er på denne strækning, hvor der netop er flest bløde trafikanter.

- Det er rigtigt, og det forsøger vi at sikre ved at nedsætte hastigheden på biler - og hvor cyklister ikke skal krydse på det mest uoverskuelige sted, siger Annette Vognbjerg.

Oprindelig var det planen, at der skulle være dobbeltrettet cykelsti på hele strækningen. Men det ville koste fem millioner kroner at flytte Tvis Møllevej forbi Klosterruinen og for at få plads til cykelstien.

- Men det er denne måde, vi kan lave det, indtil der bliver penge til at flytte vejen og anlægge den resterende cykelsti, siger hun.

Staten giver et tilskud på 40 procent af udgiften på cirka 5,5 millioner kroner, men Vejdirektoratet har accepteret, at der ikke kommer et "hul" i cykelstien.

- Vi har fået denne ændring godkendt af Vejdirektoratet, siger Annette Vognbjerg.

Cykelstien bliver dog afbrudt her på midten, hvor Tvis Møllevej er mest smal og uoverskuelig, og hvor der færdes mange cyklister og gående. I stedet kommer der fire bump over en strækning på 500 meter og en højeste hastighed på 30 km/t. Foto: Jens Kirk

Udskudt i tre-fire år

Byrådsmedlem Anders G. Jacobsen (V), der fik ideen til cykelstien, ærgrer sig over, at den ikke bliver ført helt igennem.

- Det er lidt øv, at der ikke kommer cykelsti på hele strækningen, og især med det nye naturcenter ved Tvis Møllevej, siger Anders G. Jacobsen.

For et år siden udskød et flertal i byrådet flytningen af Tvis Møllevej på strækningen og udgiften på cirka fem millioner kroner til en gang mellem 2023 og 2026.

- Det er da ærgerligt, hvis det er det her, som det skal ende med, siger Anders G. Jacobsen.

Der bliver lagt asfalt på den eksisterende grussti ved enden af Vandkraftsøen, og cykelstien herfra til Sletten bliver færdig i år, mens den resterende strækning og de fire bump skal være færdige inden sommeren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce