Annonce
Lemvig

Fare for sprængning: Brandmænd smed gasflaske i havnen

Lørdag rykkede Nordvestjyllands Brandvæsen til havnen i Thyborøn for at slukke en mindre men ikke ufarlig brand. Tidligere på ugen var det mere alvorligt i Skave, hvor fotoet er fra.  Foto: Morten Stricker
Det var bestemt farligt, da der var gået ild i en acetylenflaske på et smedeværksted. Men brandvæsenet fik kølet flaskerne - og droppede dem derefter havnen.
Annonce

Thyborøn: Lørdag eftermiddag klokken 14.20 blev der slået alarm fra et smedeværksted på havnen i Thyborøn, hvor der var gået ild i en gasflaske.

- Det var en flaske med acetylen, som der var gået ild i. Når man slukker, kan gasflammen slå tilbage, og her var slangen blevet brændt over, så der stod en flamme ud af acetylen-flasken, forklarer Jean Warming, der er indsatsleder hos Nordvestjyllands Brandvæsen.

Det var en ikke helt ufarlig situation. Flammen stod nemlig og varmede over på iltflasken, som er den anden flaske i et sæt til skærebrænding - eller til ilt-gas svejsning.

- Det kan eksplodere som en bombe, hvis iltflasken bliver varmet for meget op, siger Jean Warming.

Brandmændene valgte derfor at køle gasflasken med vand, mens det ikke umiddelbart var muligt at slukke gasflammen.

- Med et termisk kamera kunne vi måle, hvornår flaskerne var kølet tilstrækkeligt ned. Derefter kunne vi køre sættet ud og droppe det i havnebassinet, som var ganske tæt på, siger Jean Warming.

Det tog en times tid, før brandfolkene var færdige, og der var kontrol over situationen.

- Flaskerne får nu lov til at ligge på bunden af havnen til først i næste uge. Så kan de ligge og stabilisere sig, inden de skal hives op igen, siger Jean Warming.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce