x
Annonce
112

Far til voldtægtsoffer: Jeg er utrolig lettet

- Jeg har egentlig ikke nogen hævnlyst, men jeg har det sådan, at andre ikke behøver støde ind i ham, fortæller faren til den pige, der sidste år blev udsat for en overfaldsvoldtægt. Arkivfoto.
Faren til den pige, der blev udsat for voldtægt sidste år, kalder forvaringsdom helt rigtig: - Folks skal kunne føle sig sikre.

Holstebro/Vinderup: Mens der ikke var nogen reaktion at spore hos en 35-årige mand, da han fredag middag blev idømt forvaring for voldtægt, frihedsberøvelse og trusler mod en dengang ni-årig pige, så var det anderledes hos pigens forældrene, der overværede domsafsigelsen.

- Jeg er utrolig lettet over dommen, fortæller pigens far, der ikke ønsker sit navn frem af hensyn til sin datter, som derved vil kunne identificeres.

- Jeg har egentlig ikke nogen hævnlyst, men jeg har det sådan, at andre ikke behøver støde ind i ham. Folk skal kunne føle sig sikre. Forvaring er den helt rigtige straf, siger han.

Faren fortæller, at hans nu ti-årige datter har det godt efter omstændighederne:

- Men desværre så ved man også, at der kan komme en efterreaktion, og det er vi nødt til at forholde os til, siger han.

Ifølge faren, så har datteren godt vidst, at sagen har kørt i retten, og han fortæller, at det har forældrene talt med hende om:

- Men det har hun tacklet meget roligt. Men jeg tror, at hun bliver glad og lettet, når hun hører dommen, siger faren.

Annonce

Du er for farlig

Det var en enig domsmandsret der kom frem til, at den 35-årige mand er skyldig i voldtægt, frihedsberøvelse og trusler af en dengang ni-årig pige i juni sidste år.

Og det var en lige så enig ret, der udmøntede straffen i en forvaringsdom, der er en tidsubegrænset straf, og som bliver betragtet som en af lovens strengeste straffe.

- For at skære ind til benet, så er du så farlig, at du ikke skal lukkes ud i samfundet, lød det fra Per Kiel Lauritsen direkte henvendt til den 35-årige.

Dommer Per Kiel Lauritsen fortalte, at retten fandt den tiltaltes forklaringer gennem sagen helt igennem utroværdige.

Den 35-åriges forklaringen om, at hans telefon måtte være blevet hacket, da han nægter selv at have foretaget det opkald til Vinderup Skole, som satte hele sagen i gang, blev karakteriseret som ”uunderbygget og usandsynlig.”

200.000 i erstatning

Retten lagde i sin bedømmelse af sagen til gengæld vægt på, at den ni-årige pige havde afgivet en meget troværdig og ikke-dramatiserende forklaring, og den lange række af tekniske beviser, der var i sagen.

Ud over dommen skal den dømte også betale offeret 200.000 kroner i erstatning.

Den 35-årige mand valgte efter et kort samråd med sin forsvarer at anke dommen til landsretten med krav om frifindelse - alternativ strafnedsættelse.

Dommeren valgte at opretholde navneforbuddet mod den 35-årige, indtil der er faldet endelig dom i sagen, og derfor er det ikke muligt at oplyse navnet på den dømte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce