Annonce
Holstebro

Far til tre drenge på 4, 7 og 10: Jeg kan være bange, hvis forældre ikke overholder aftalerne

- Det er vigtigt, at vi ikke udsætter de ansatte for fare, og at børnene ikke sidder på knæene af hinanden. Så lærerne skal igen undervise og tænke kreativt, siger formanden for skolebestyrelsen i Halgård, Rasmus Højberg. Foto: Johan Gadegaard
Flere skal på overarbejde hen over påsken, for at skoler og daginstitutioner kan være klar til at åbne for de mindste 15. april.
Annonce

HOLSTEBRO: Der har været travlhed hos kommunen, siden Mette Frederiksen mandag aften meldte ud, at børn fra 0.-5. klasse skal tilbage på skolerne 15. april.

- Det er en stor logistisk udfordring, og det er med meget kort varsel. Samtidig kender vi endnu ikke de retningslinjer, der skal overholdes, siger Torben Gudiksen (R), formand for børne- og familieudvalget.

På Halgård Skole er det 400 elever, der skal gøres plads til, hvilket er langt over halvdelen.

- Det er en presbold, fordi det kommer op til påske, men vi er nødt til at være optimistiske, for vi må også være ærlige og sige, at der er forældre, som ikke kan leve med det, sådan som det er nu. Som samfund er vi nødt til at lukke lidt op, også set ud fra et økonomisk perspektiv, siger skolebestyrelsesformanden i Halgård, Rasmus Højberg.

Annonce

Hvad sker der når mit barn falder?

Han er selv far til tre drenge på henholdsvis fire, syv og ti. To af dem er skolebørn.

Er du tryg ved at sende dine børn af sted?

- Ja, når eksperterne vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Men jeg er spændt på de retningslinjer, der kommer fra myndighederne i forhold, hvad vi må, specielt i forhold til den mindste og ham i 0. klasse. Hvis en af dem falder og slår sig, har de brug for omsorg og et kram, og det med at holde afstand er også svært for små børn at forstå. Og legetøjet skal sprittes af to gange om dagen, men der er få hænder i forvejen - skal de så bare løbe stærkere, spørger skolebestyrelsesformanden, der har endnu en latent bekymring.

- Jeg kan være bange for, hvis vi som forældre ikke overholder det med at holde vores børn hjemme, hvis de viser bare det mindste tegn på at være syge. Det er vi nødt til at respektere. Det holder ikke at bare at give barnet en panodil, understreger Rasmus Højberg.

Annonce

Ingen påskeferie til skolelederne

Sundhedsstyrelsen har endnu ikke givet besked om, hvilke krav der skal overholdes.

- Der bliver en del skoleledere og en del i forvaltningen, som ikke vil få påskeferie, fordi det her skal på plads, siger Torben Gudiksen

Der kan komme retningslinjer for, hvor mange elever der må være i hver klasse, og samtidig er de lagt op til mere ude-undervisning.

Forvaltningen er allerede gået i gang med at overveje situationen:

- Vi overvejer vores rengørings-setup, og måske skal de større busser på nogle ruter, så børnene ikke sidder så tæt. Men jeg håber, vi får nogle retninglinjer i dag, siger Susanne Ebdrup, som er direktør for børn og unge.

- Vi skal også finde ud af, om alle skoler og institutioner kan nå at åbne onsdag eller nogle først torsdag. Vi vil gerne nå at give forældrene besked inden påske, siger hun.

Der kan også blive tale om at bytte rundt på personale, hvis nogle er i særlig risiko.

- Det snakker vi om med vore tillidsfolk. Det handler om at gøre det på en måde, som er tryg for både børn, forældre og personale, siger Susanne Ebdrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce