Annonce
Mærkedage

Far til Stan, Kyle, Kenny og Cartman

Forfatter, instruktør og skuespiller Trey Parker er en af de to drivende kræfter bag tv-serien South Park. Den 19. oktober fylder han 50 år. Danny Moloshok/Reuters
Amerikanske Trey Parker er den primære forfatter til den animerede hitserie "South Park". Lørdag den 19. oktober fylder han 50 år.

50 år: Der foregår en del gakkede ting og sager oppe i hovedet på Trey Parker, der lørdag den 19. oktober fylder 50 år.

Som den ene af fædrene til animationsserien "South Park" udfolder han på mere end 20. år sine skæve og skøre idéer på den populære tegnefilm for voksne.

Komedieserien om de fire drenge Stan, Kyle, Kenny og Cartmann og alle de andre i den lille amerikanske by har han skabt i samarbejde med makkeren fra sin collegetid, Matt Stone.

Og de to skabere lægger selv stemmer til en del af seriens karakterer.

Blandt andet lægger Trey Parker stemme til "skurken" blandt de fire hovedpersoner, 9-årige Eric Cartman, der er kendt for sit hånlige grin, sin overvægt og sin ukorrekte og ofte antisemitiske opførsel.

Som hovedpersonerne i "South Park" er Trey Parker med det borgerlige navn Randolph Severn Parker III født i staten Colorado.

Her voksede han i 1970'erne op som en lidt nørdet dreng, der elskede den britiske komikergruppe Monty Python, hvis animationer inspirerede ham til at udvikle South Park-universet.

Seriens første episode blev sendt i 1997 og har siden kørt i hele 23 sæsoner.

I sidste måned blev det endda offentliggjort, at der kommer yderligere tre nye sæsoner fra Trey Parker og Matt Stones kyndige hænder.

Både før og efter "South Park" blev en succes, har Trey Parker skrevet og spillet med i flere andre projekter til film og tv.

Ingen af dem har dog været lige så succesfulde som historierne om de animerede skolekammerater, der både har vundet en Emmy og et hav af andre tv-priser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce