Annonce
Sport

Far og søns hobbyprojekt satte eliten til vægs

Tom og Kim Kirkegård, far og søn, ejer og træner selv travheste. I weekenden overraskede deres heste alt og alle, da de tog sejrene ved Dansk Avlsløb i Odense. Foto: Johan Gadegaard
Den tre-årige hoppe Fighter KK, der ejes, opdrættes og trænes af far og søn, Tom og Kim Kirkegård Hansen fra Vemb, fik i weekenden sit store gennembrud ved Dansk Avlsløb i Odense.
Annonce

Vemb: Tom Kirkegård Hansen og sønnen Kim vidste godt, at deres tre-årige hest havde noget særligt i sig, men alligevel var det lidt af en overraskelse, da hoppen Fighter KK i weekenden satte resten af feltet til vægs ved Dansk Avlsløb i Odense.

Fighter KK med Rene Kjær ved tøjlerne havde godt nok vundet et af de to kvalifikationsløb til Dansk Avlsløb, men alligevel kunne man ikke have forudset, at hun også skulle vinde finalen. Men med et stærkt angreb på favoritten Frontrunner Shadow på opløbshjørnet, rykkede Fighter KK fra resten af feltet og vandt førstepræmien på 54.000 kroner - mere end en fordobling af sin hidtidige indtjening.

Også den anden hest de havde med i Odense, fem-årige DJ KK med Hussein Kassir som kusk, tog ligeså en overraskende sejr i et andet af søndagens løb.

- Det var ekstremt godt og lidt overraskende,at begge heste skulle ende med at vinde. Vi vidste sådan set godt, at de havde det i sig, men især den yngste har hængt lidt i bremsen og ikke helt vist det, vi vidste, den havde potentiale til. Men det fik vi så set her i weekenden, fortæller Tom Kirkegård.

Annonce

Familieprojekt

I mange år har hestene været et fælles projekt for far og søn, som stille og roligt har taget mere og mere om sig. Et projekt, som de kan takke naboen for, at de kastede sig ud i for en 14-15 år siden.

De boede nemlig i et travsportens smørhul, med travtræner Jan Friis som den ene nabo og opdrætter Knud Christensen, også kendt som Flamingo Knud, på den anden side. For det var naboskabet, der blev vejen ind i travsporten.

- Det var Knud Christensen, der satte os i gang med travsport. Vi havde en hest, der blev kørt ned, og så var det Knud der sagde, at vores næste hest kunne vi få af ham, hvis bare han fik dets føl. Og det blev ligesom startskuddet, fortæller Tom Kirkegård.

I begyndelsen var den nye travhest den kun 11-årige Kim Kirkegårds projekt, godt hjulpet af gode råd fra de erfarne naboer og travtræner Gordon Dahl fra Skive, som havde et tæt samarbejde med Knud Christensen. Og efterhånden blev Tom Kirkegård også mere og mere involveret.

Både naboen til den ene og til den anden side er erfarne travsports-mænd, så der er aldrig lang vej til gode råd for Tom og Kim Kirkegård. Foto: Johan Gadegaard

- Da jeg skulle på efterskole kunne jeg ikke længere træne hesten og tage mig af den til hverdag, så der blev min far mere involveret og forelskede sig med tiden også i travsporten, fortæller Kim Kirkegård.

Siden er årene gået, og der er brugt mange timer og mange penge på deres fælles hobby, ligesom der er kommet flere travheste til.

- Vi blev totalt bidt af travsporten. Undervejs har der været både op- og nedture, og nu er vi så heldige at have fået en rigtig hurtig avlshest, fortæller Kim Kirkegård.

Travheste er dog ikke er verdens billigste hobby. Derfor faldt førstepræmiepengene da også på et tørt sted.

- Der var ved at være lidt lavvande i kassen, så det var ikke helt skidt, der kom lidt den anden vej. Det er jo dyrt at holde travheste, siger Tom Kirkegård.

Annonce

Fejret ved hjemkomsten

At weekendens sejre var en helt særlig bedrift, blev far og søn kun bekræftet i, da de søndag aften vendte hjem fra Odense og svingede hestetraileren ind på Skalstrupvej.

Her stod ikke blot deres egen familie, men også naboerne klar til at tage imod dem.

- Da vi kom hjem samme aften, stod Knud og resten af familien klar for at tage imod os og ønske os tillykke, fortæller Kim Kirkegård.

Far og søn-opdrætterne har en gang tidligere solgt en af deres avlsheste videre og står altså nu med en ny spændende hest i Fighter KK. Men de er slet ikke færdige med at opdrætte travheste, selv om der er og bliver et hobbyprojekt for dem.

- Ambitionen er at lave en stjernetraver mere. Vi har jo en lillesøster, som vi også håber på, kan tage det store skridt, forklarer Kim Kirkegård.


Vi vidste sådan set godt, at de havde det i sig, men især den yngste har hængt lidt i bremsen og ikke helt vist det, vi vidste den havde potentiale til. Men det fik vi så set her i weekenden.

Tom Kirkegård.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce