Annonce
Holstebro

Fandt vin fra år 1790 i kælder: Vurderes til være 18.000 kroner værd

Her ses den så: En flaske Terrantez Borges, Madeira, 1790 - til venstre. I skrivende stund er der forud for auktionen i morgen budt 5400 kroner for den. Til højre ses to flasker Dow's Vintage Port 1927. Foto: Holstebro Auktioner
Det er for første gang i måske 100 år, at vinen er ude af den kælder, den befandt sig i, når den i morgen tirsdag er med på en af Holstebro Auktioners mere utraditionelle dage.

Holstebro: Hvad giver man personen, der har alt?

Svaret kunne være den flaske Madeira, som i morgen tirsdag skal under hammeren hos Holstebro Auktioner.

Vinen er fra år 1790. Den er vurderet til at have en værdi af 15.000-18.000 kroner.

- Det er den yderst sjældne årgang 1790, som blev fundet i en vinkælder, hvorefter den for første gang i måske 100 år kom ud af kælderen og medbragt til auktionshuset. Blandt andre fund i kælderen var der også to flasker vintage portvin fra Dow’s årgang 1927 (som hver især er vurderet til at have en værdi af 3500 kroner, red,), siger vurderingsmand hos Holstebro Auktioner Casper Hansen.

Flasken blev fundet hos en familie i det midt- og vestjyske, som tidligere har haft en vinhandel. Da familien skulle til at rydde op, blev Holstebro Auktioner bedt om at komme og kigge på flaskerne.

Nu er de sjældne flasker til salg, men kan Madeira'en overhovedet drikkes?

- Det skulle den kunne - når den er opbevaret korrekt, og seglet i åbningen ser ud til at være i god stand, og der er ikke noget fordampet, siger Casper Hansen.

Han kalder generelt tirsdagens auktion for én med "mange utraditionelle katalognumre, der sjældent kommer til salg uden for de store metropoler." Blandt andet skal der findes en ny ejer til en af de allertidligste PH-bordlamper. Den er fremstillet mellem 1926 og 1928 og har indtil nu altid været i den samme families eje. Den vurderes til 35.000-40.000 kroner.

Desuden byder auktionen på alt fra guldarmbånd, halskæder, smykker, Rolex- og Omegaure til nyere biler, hittegods, designmøbler samt gammelt legetøj og pynteting.

Annonce
"Der er mange utraditionelle katalognumre, der sjældent kommer til salg uden for de store metropoler," lyder det fra Holstebro Auktioner, som for eksempel sælger denne PH-bordlamper, som er en af de allertidligste fra et sted mellem år 1926 og 1928. Der er i øjeblikket budt 27.000 kroner for den på Holstebro Auktioners hjemmeside. Foto: Holstebro Auktioner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce