Annonce
Kultur

Fandt pengene - nu går optagelser til dokumentarfilm i gang

Lederen af Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, Christian Møller, kan nu komme i gang med produktionen af en dokumentarfilm om området. Arkivfoto: Benny Gade
Lokalarkiv regner med, at film kan være færdig til jubilæum

Harboøre: I løbet af efteråret går optagelserne til den første dokumentarfilm om livet i Harboøre og Thyborøn i gang.

Arbejdet på 12 lokale virksomheder skal dokumenteres i filmen, der bliver den første af i alt syv planlagte dokumentarfilm om området. Det er Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, der står bag filmen, der skal være en markering af arkivets 40 års jubilæum i 2020.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi nu kan komme i gang med projektet. Vi har fået de penge ind, der var nødvendige, og jeg regner med, at første del af filmen er færdig inden jubilæet i slutningen af maj, siger Christian Møller, der er leder af lokalarkivet.

Der har ellers hængt mørke skyer over projektet og tidsplanen. I sommer afviste Lemvig Kommunes familie- og kulturudvalg en ansøgning fra lokalarkivet om 71.000 kroner til projektet. Dengang sagde udvalgsformand Henrik Thygesen (V), at man havde sympati for projektet, men at der ikke var penge i udvalgets budget til at støtte om projektet.

I stedet har lokalarkivet fået støtte fra Velux Fonden samt 3F's medie- og kulturfond. De 12 deltagende virksomheder har også sagt ja til at bidrage til finansieringen, og Complot Film, der skal stå for optagelserne, har også lovet at støtte projektet med et sponsorat.

Det er planen, at den første film skal være en dokumentar, der handler om 12 lokale virksomheders arbejde. Det er håbet, at det ender med en film, der varer 45-60 minutter. Optagelserne til filmen begynder i løbet af efteråret, og derefter skal den redigeres og klippes efter nytår.

Christian Møller håber, at filmen kan være første skridt på vejen mod en samlet, filmisk fortælling om livet i Thyborøn, Harboøre og Engbjerg.

- Vi påtænker at lave i alt syv film om forskellige emner i området. For tiden er vi i gang med at søge midler til den anden af filmene, siger Christian Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Sport

Fahn blev jysk mester uden kamp

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Annonce