Annonce
Kultur

Fandt pengene - nu går optagelser til dokumentarfilm i gang

Lederen af Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, Christian Møller, kan nu komme i gang med produktionen af en dokumentarfilm om området. Arkivfoto: Benny Gade
Lokalarkiv regner med, at film kan være færdig til jubilæum

Harboøre: I løbet af efteråret går optagelserne til den første dokumentarfilm om livet i Harboøre og Thyborøn i gang.

Arbejdet på 12 lokale virksomheder skal dokumenteres i filmen, der bliver den første af i alt syv planlagte dokumentarfilm om området. Det er Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, der står bag filmen, der skal være en markering af arkivets 40 års jubilæum i 2020.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi nu kan komme i gang med projektet. Vi har fået de penge ind, der var nødvendige, og jeg regner med, at første del af filmen er færdig inden jubilæet i slutningen af maj, siger Christian Møller, der er leder af lokalarkivet.

Der har ellers hængt mørke skyer over projektet og tidsplanen. I sommer afviste Lemvig Kommunes familie- og kulturudvalg en ansøgning fra lokalarkivet om 71.000 kroner til projektet. Dengang sagde udvalgsformand Henrik Thygesen (V), at man havde sympati for projektet, men at der ikke var penge i udvalgets budget til at støtte om projektet.

I stedet har lokalarkivet fået støtte fra Velux Fonden samt 3F's medie- og kulturfond. De 12 deltagende virksomheder har også sagt ja til at bidrage til finansieringen, og Complot Film, der skal stå for optagelserne, har også lovet at støtte projektet med et sponsorat.

Det er planen, at den første film skal være en dokumentar, der handler om 12 lokale virksomheders arbejde. Det er håbet, at det ender med en film, der varer 45-60 minutter. Optagelserne til filmen begynder i løbet af efteråret, og derefter skal den redigeres og klippes efter nytår.

Christian Møller håber, at filmen kan være første skridt på vejen mod en samlet, filmisk fortælling om livet i Thyborøn, Harboøre og Engbjerg.

- Vi påtænker at lave i alt syv film om forskellige emner i området. For tiden er vi i gang med at søge midler til den anden af filmene, siger Christian Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce