Annonce
Kultur

Fandt pengene - nu går optagelser til dokumentarfilm i gang

Lederen af Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, Christian Møller, kan nu komme i gang med produktionen af en dokumentarfilm om området. Arkivfoto: Benny Gade
Lokalarkiv regner med, at film kan være færdig til jubilæum

Harboøre: I løbet af efteråret går optagelserne til den første dokumentarfilm om livet i Harboøre og Thyborøn i gang.

Arbejdet på 12 lokale virksomheder skal dokumenteres i filmen, der bliver den første af i alt syv planlagte dokumentarfilm om området. Det er Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, der står bag filmen, der skal være en markering af arkivets 40 års jubilæum i 2020.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi nu kan komme i gang med projektet. Vi har fået de penge ind, der var nødvendige, og jeg regner med, at første del af filmen er færdig inden jubilæet i slutningen af maj, siger Christian Møller, der er leder af lokalarkivet.

Der har ellers hængt mørke skyer over projektet og tidsplanen. I sommer afviste Lemvig Kommunes familie- og kulturudvalg en ansøgning fra lokalarkivet om 71.000 kroner til projektet. Dengang sagde udvalgsformand Henrik Thygesen (V), at man havde sympati for projektet, men at der ikke var penge i udvalgets budget til at støtte om projektet.

I stedet har lokalarkivet fået støtte fra Velux Fonden samt 3F's medie- og kulturfond. De 12 deltagende virksomheder har også sagt ja til at bidrage til finansieringen, og Complot Film, der skal stå for optagelserne, har også lovet at støtte projektet med et sponsorat.

Det er planen, at den første film skal være en dokumentar, der handler om 12 lokale virksomheders arbejde. Det er håbet, at det ender med en film, der varer 45-60 minutter. Optagelserne til filmen begynder i løbet af efteråret, og derefter skal den redigeres og klippes efter nytår.

Christian Møller håber, at filmen kan være første skridt på vejen mod en samlet, filmisk fortælling om livet i Thyborøn, Harboøre og Engbjerg.

- Vi påtænker at lave i alt syv film om forskellige emner i området. For tiden er vi i gang med at søge midler til den anden af filmene, siger Christian Møller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce