Annonce
Lemvig

Fandt en flad fodbold: - Det er spændende at se, hvad man kan købe til markedet

Cecilie Graugaard havde fået fat i en gammel ølkasse, som hun kunne have nogle af dagens indkøb i. Hun var til bagagerumsmarked sammen med Karen Margrethe Bach Nielsen samt Frederik og Morten Graugaard. Foto: Jesper Lundsgaard
Der blev handlet med alt fra legetøj over kopper og kander til tøj og bøger ved bagagerumsmarkedet på Lemvig Havn

Lemvig: Ved en bod bliver der solgt alt fra kaffekopper over aflagt tøj til det legetøj, børnene ikke længere bruger.

Lidt derfra går en familie med en gammel ølkasse i træ i hånden. Den indeholder en halvflad læderfodbold, et ur, og øreringe, der er blevet købt i løbet af turen på havnen i Lemvig.

Det er mandag og det er dagen for det ugentlige bagagerumsmarked, der gennem de senere år er blevet et fast omdrejningspunkt om sommeren i Lemvig.

Annonce

Denne dag er der stort set udsolgt af handlende i de mange store og små boder, der fylder godt op på havnen og som har spredt sig til Torvet. Turist- og handelschef Mai Lindgaard kan melde alt udsolgt med 120 boder, der er stillet op.

Det er Cecilie Graugaard fra Lemvig, der kommer slæbende med ølkassen. Og hun er godt tilfreds med dagens handel.

- Jeg kan godt lide at købe gamle ting, for der er noget sjæl i dem. Og så er det sjovt at komme herned for at se, hvad man kan finde og det passede med, at jeg havde fri fra arbejde, siger hun.

Ved flere af boderne bliver genstande kigget på og vurderet. Kunderne kigger på, om det er værd at bruge et par feriekroner på at investere i et krus, en vase, nogle bøger eller et spil til børnene.

Charlotte Nygaard fra Struer (til højre) afslutter en handel med en kunde. Hun nyder at have kontakten med folk, når hun har en bod ved bagagerumsmarkedet. Foto: Jesper Lundsgaard

Charlotte Nygaard fra Struer fornemmer, at kunderne er blevet mere kritiske med, hvad de ønsker at købe.

- I de første år, hvor jeg var til bagagerumsmarkeder, kunne jeg sælge næsten alt. På det seneste virker det til, at folk er blevet mere kritiske med, hvad de ønsker at købe, siger hun.

Kan lide kontakten

Hun har dog haft en god dag, hvor hun fra sin bod har kigget ud over skibene, der ligger i havnen og videre ud over Lem Vig.

- Det plejer at være godt besøgt til bagagerumsmarkedet i Lemvig, og samtidig kan jeg godt lide at være afsted og have kontakten til de kunder, der ønsker at købe noget. Og så er det en hyggelig måde at komme ud på, siger Charlotte Nygaard.

Hun har i tidligere år været med til bagagerumsmarkedet i Lemvig, men havde i år ikke været opmærksom på, at der som noget nyt skulle bestilles plads til at få en bod her.


Jeg kan godt lide at købe gamle ting, for der er noget sjæl i dem. Og så er det sjovt at komme herned for at se, hvad man kan finde

Cecilie Graugaard


Det lykkedes hende dog alligevel at få en bod, hvorfra hun kunne sælge ud af det tøj, hun ikke længere bruger samt noget af børnenes legetøj. Det blev suppleret af flere genstande, hun har haft opbevaret efter sin fars død for nogle år siden, men som hun i første omgang ikke havde nænnet at skille sig af med.

Selv om solen skinnede og temperaturen netop havde sneget sig op over den lune side af 20 grader, kaldte Charlotte Nygaard det for semi-godt vejr at have en bod.

Charlotte Nygaard noterede alle handler op i sin lommebog. Hun vurderer, at hun kan sælge for 400-500 kroner i løbet af en dag. Foto: Jesper Lundsgaard

- Det blæser lidt for meget til, at jeg kan have det hele oppe i dag, siger hun.

Annonce

Fik ikke solgt så meget

Karen Margrethe Bach Nielsen er på shoppetur sammen med Cecilie Graugaard. Hun har investeret i en pose med flere bøger.

- Jeg havde læst alle de bøger, jeg havde planlagt i ferien, og så måtte jeg købe nogle flere, griner hun.

Hun nyder også at komme på havnen for at handle, og hun har for nogle år siden forsøgt sig med en bod på havnen.

- Dengang fik vi dog stort set ikke solgt noget, for vejret var så dårligt den dag, at der næsten ikke var nogle hernede, siger hun.

Der var noget at kigge på for alle aldre ved bagagerumsmarkedet i Lemvig. Foto: Jesper Lundsgaard

- Men det er hyggeligt at komme herned for at se, om der er noget at købe. Samtidig møder man også både naboer og venner hernede, siger Karen Margrethe Bach Nielsen, inden hun sammen med resten af familien går videre på jagten efter store og små godbidder mellem boderne.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Advokat kunne tørre sveden af panden

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce