Annonce
Ulfborg/Vemb

Fandt drømmehuset i Vemb - åbner nu antikvitetsbutik i byen

Arild Magnussen og sønnen Charlie er ved at sætte de sidste ting på plads i butikken, før åbningsdagen den 22. februar. Foto: Jan Briks
Sidste år tog Arild Magnussen, konen Leah og deres to børn springet til Vemb. Og nu åbner nordmændene butik i byen.
Annonce

Vemb: Der er langt fra det bjergede og bakkede landskab ved den norske by Porsgrunn til flade Vestjylland - og Vemb. Men det var her - i Vestergade i Vemb, at 56-årige Arild og 40-årige Leah Magnussen fandt deres drømmehus.

Nordmændene flyttede til byen i sommeren sidste år. Og det var et rent tilfælde, at det var Vemb, det endte med:

- Vi sad på en boligside og kiggede på huse, og det var vigtigt for os, at det var et hus med tilhørende forretningslokale. Og så faldt vi over det her. Det var helt random, forklarer Arild Magnussen.

Huset på Vestergade i Vemb var ideelt. Ikke kun fordi det er billigt, men også fordi det ligger tæt på skole, butik og flere andre landsbyer.

- Det var den helt rigtige kombination, siger han og fortæller videre:

- Det er vældig dyrt at etablere sig i Norge, og skulle jeg have fundet noget tilsvarende - til samme pris - ville det have ligget langt ude et sted, siger Arild Magnussen, der i stedet valgte at rykke sin antikvitetsforretning og familie til den danske by.

Om der er stort salg i det, ved han endnu ikke - Arild Magnussen. Men udgifterne er små og afstanden kort til andre byer i området. Foto: Jan Briks
Annonce

Lidenskaben

I lokalerne, hvor der engang har været farvehandel, har den 56-årige nordmand nu indrettet antikvitetsforretning. Butikken hedder Flashback Antik & Vintage, og åbningsdagen er sat til 22. februar.

Åbningstiderne i butikken vil være fra torsdag til lørdag hver uge, og flere af varerne vil blive sat til salg på nettet.

- Jeg ved ikke, hvor meget salg der er i det. Men det er en lidenskab for mig, siger Arild Magnussen, der er på norsk pension, og som med flytningen til Vemb ønsker at geare lidt ned.

- I Norge arbejdede jeg hele tiden. Men her kan jeg have færre udgifter og slappe lidt mere af, siger han.

Annonce

Hænderne skruet godt på

Butikkens mange finurlige genstande er en blanding af ting, han har købt på auktioner og ting, som er blevet upcyclet - genanvendt i nye rammer.

- Så har jeg taget en part fra en lampe og en part fra en anden og kombineret det. Eller købt en gammel spillemaskine og repareret den. Jeg har hænderne godt skruet på, siger Arild Magnussen.

Parret, der bor med deres to børn i etagen ovenfor butikken, har ideer om, at også konen Leah muligvis skal have en del af butikslokalet nedenunder.

- Så der kommer måske en lille asiatisk butik også, siger Arild Magnussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce