Annonce
Holstebro

Familieslagsmål: Politiet måtte rykke ud med tre patruljer

Arkivfoto.

Et slagsmål mellem to familier på Asylcenter Holstebro betød, at politiet måtte sende flere patruljer til asylcentret. Tre personer bortvist.

Holstebro: Hvad uenigheden gik ud på, fandt politiet aldrig ud af.

Men lørdag eftermiddag måtte det sende tre patruljevogne til asylcentret på Nybo Bakke, da to familier var endt i et større slagsmål, oplyser lokalpolitiet i Holstebro.

- Der blev råbt og skreget, skubbet og alt muligt andet, fortæller politikommissær Knud Lauridsen.

Han fortæller, at ingen af de implicerede i slagsmålet er blevet sigtet:

- Det har ganske enkelt ikke været muligt at finde ud af, hvad det gik ud på, og hvem der gjorde hvad, så der har ikke været nogen at sigte, fortæller Knud Lauridsen.

Til gengæld mødte politiet tre personer på asylcentret, som blandende sig i balladeden, men som ikke havde lovligt ophold på asylcentret:

- De havde alle tre taget ophold på centret, men blev alle tre bortvist, fortæller Knud Lauridsen.

Han oplyser samtidig, at politiet valgte at henvise de to familier, der var endt i slagsmål, til hver deres ende af asylcentret, så der kunne komme ro på gemytterne igen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce