Annonce
Struer

Familiedrama i retten: Ekskone og stedsøn vidnede mod tidligere havnechef

Kenneth Staunstrup måtte onsdag vidne i retten mod sin nu tidligere stedfar. Arkivfoto: Morten Stricker
Sagen mod Struer Kommunes nu forhenværende overfartsleder og havnechef fortsatte onsdag ved Retten i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Dag to i sagen mod Søren Adsersen - tidligere havnechef i Struer og overfartsleder for Venø Færgen - blev en halvfamiliær en af slagsen.

Søren Adsersen er tiltalt for bedrageri, subsidiært mandatsvig, samt dokumentfalsk i forhold til sine tidligere arbejdsgivere Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn.

Den sag skulle hans ekskone, Ketty Staunstrup, og hendes søn, Kenneth Staunstrup, forsøge at hjælpe med at få belyst nærmere som onsdagens to første vidner.


Jeg føler mig rimelig ført bag lyset, og vores forhold er naturligvis ikke eksisterende i dag. Jeg har ikke i sinde at bruge mere tid på ham.

Kenneth Staunstrup, indehaver af Staunstrup Totalbyg.


Ketty Staunstrup og Søren Adsersen har været gift og skilt tre gange i perioden 2003 til 2018, og Kenneth Staunstrup har boet hos de to, siden han var cirka ti år, til han blev 18 år.

Nu er Kenneth Staunstrup indehaver af Staunstrup Totalbyg, som figurerer i anklageskriftet mod Søren Adsersen, og hvor Ketty Staunstrup hjælper med kontorarbejdet.

Ketty Staunstrup kunne i retten fortælle, hvem der lavede hvad i forhold til sønnens firma, da hun boede sammen med Søren Adsersen, og de begge hjalp til med kontorarbejdet.

I hvert fald hendes udlægning af det, som Søren Adsersen ikke er enig i.

Annonce

Trussel eller tilbud

Den tidligere havnechef hævder, at han kun har hjulpet med at lave løn til medarbejderne i Staunstrup Totalbyg, mens den tidligere familie mener, at han også har lavet fakturaer.

Fakturaer for fiktivt arbejde, som Kenneth Staunstrup skulle have udført på Venø Færgen, men som i realiteten dækker prisen for materialer til Søren Adsersens private bolig.

Altså skulle han ifølge de to og anklageskriftet via Staunstrup Totalbyg have fået Struer Kommune til at betale for materialer til en værdi af 52.000 kroner til hans private hus.

- Hvad bilder han sig ind at lave det i min søns firma, sagde Ketty Staunstrup, som inden sagen blev til en politisag, gav eksmanden et tilbud, som hun kalder det, og sagde:

- Det er noget lort, du har lavet. Jeg synes, du skal sige dit arbejde op, for, jeg synes ikke, du er egnet til sådan et arbejde, når du svindler med Struer Kommunes penge.

Det blev senere diskuteret, hvorvidt dette skulle forstås som en trussel eller et tilbud.

Annonce

Fake advokat

Kenneth Staunstrup kunne efterfølgende fortælle, at Søren Adsersen på sin vis har haft en faderrolle for ham.

Det er nu fortid.

- Jeg har ikke lavet arbejde på Venø Færgen, og jeg har heller ikke fået andre til at lave arbejdet for mig, forklarede Kenneth Staunstrup:

- Søren har altid sagt, at jeg ikke skulle arbejde for færgen eller havnen, fordi det var familie, og jeg har heller intet kendskab til færger.

Det, der for alvor fik sat tingene i svingninger for Kenneth Staunstrup, var en mail fra en fake advokat, som han kaldte det i retten, angående sagen.

Det fik ham til selv at gå til en advokat og senere Struer Kommune.

- Jeg var bekymret for mit firma og var nødt til at gøre noget for ikke at være meddelagtig i bedrageri, og så var det advokatens idé at kontakte kommunen, sagde Kenneth Staunstrup.

En rigtig træls situation, beskrev han det hele som.

- Jeg føler mig rimelig ført bag lyset, og vores forhold er naturligvis ikke eksisterende i dag. Jeg har ikke i sinde at bruge mere tid på ham.

Sagen fortsætter fredag, hvor der forventes dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce