Annonce
Lemvig

Familie med frivilligt arbejde i et halvt århundrede

Vort arkiv rummer desværre ikke et billede af den samlede famlien Lange fra Ramme, så vi nøjes med farmand Elmer, der gennem et halvt århundrede har været involveret i frivilligt arbejde i Ramme. Arkivfoto: Morten Stricker
Familien Lange fra Ramme er nyeste kandidat til Lemvig Prisen 2019
Annonce

Lemvig: Efter en pause er der endelig en ny kandidat klar til Lemvig Prisen 2019, og nederst i artiklen vil der også være opbakning til en af de allerede foreslåede.

Den nyeste kandidat er familien Lange fra Ramme, som er foreslået af Arne Bech Poulsen, Nissumvej 51, Lemvig. Han vil gerne foreslå Familien lange for en kæmpe indsats for foreningslivet i Ramme og omegn gennem et halvt århundrede.

"Elmer har spillet fodbold i Ramme siden barndommen, debuterede som 16-årig på 1. holdet og har siden været ungdomstræner i klubben og seniortræner i Ramme, Bækmarksbro og Lemvig. Nu er han tovholder i oldboysafdelingen og i øvrigt frivillig hjælper på stort set alt omkring Ramme-Lomborg IF. Man går aldrig forgæves til Elmer, når det drejer sig om frivillig hjælp.

Og så er han (naturligvis) æresmedlem

Birthe stammer jo fra Lemvig, men har siden hun blev gift med Elmer for over 40 år siden, lagt hele sit hjerte i foreningslivet i Ramme. Først og fremmest kender vi hende som gymnastikleder. Men hun har haft de fleste funktioner i foreningen - formand for det daværende Dybe-Ramme Gymnastikforening, formand for det daværende Ramme Idrætsforening, gymnastikleder for såvel herrer som damer og børnehold, og ikke at forglemme et Landsstævnehold. Hun har instrueret dilettant og sågar været holdleder for LGF´s damehold, da Elmer var træner der. Behøver jeg at sige, det var for fodboldholdet....

Og så er hun (naturligvis) æresmedlem.

Tinna har også fået sin foreningsopdragelse som ungleder i Ramme, som ivrig gymnast og fodboldspiller. Hun har trænet adskillige hold på motions-og eliteniveau. I dag slår hun sine folder i LGF´s gymnastikafdeling, iøvrigt i lighed med datteren, Johanna. Som Elmer siger: "Jeg er nok den eneste på Lemvigegnen, som er blevet trænet af både min hustru, datter og barnebarn...." - Tinna og Johanna har afløst Birthe i.f.m. sygdom/fravær, som træner på herreholdet, som Birthe har stået i spidsen for i omkring 25 år.

Troels har også haft en masse poster i foreningen, ungdomstræner, fodboldudvalg, aktivitetsudvalg, formand for Ramme Hallen for at nævne nogle af dem. Og nu også direktør i Ejendomsselskabet "Ramme-Lomborg Købmand", hvor han også har været blandt initiativtagerne til den kommende købmandsforretning i Ramme. Han er vedholdende, nogle vil sige stædig, og får på den måde mange ting gennemført

Foreningslivet og lokalsamfundet i Ramme-Lomborg og omegn, ja måske i Hele Lemvig Kommune, ville på ingen måde have været det samme uden familien Lange."

Sådan skriver Arne Bech Poulsen om denne familie, der dermed er kandidat nummer otte i et felt, som vil give prisudvalget store udfordringer, når det mødes, når fristen for at komme med kandidater udløber. Det gør den ikke endnu. Der er godt en uge mere, hvor du kan sende forslag til kandidater til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig. Det kan du også gøre, hvis du vil bakke en af de allerede foreslåede kandidater op.

Det har for eksempel Birgit Pedersen, Nørbysvej 5, Nørre Nissum, gjort.

"Jeg syntes, Jørgen Høesberg Kielsholm som er formand i Lemvig Roklub, fortjener prisen. Han gør et stort arbejde for at gøre klubben synlig. Det er en stor fornøjelse at være medlem der.

Kandidaterne

De foreløbige kandidater til Lemvig Prisen 2019:

Jørgen Kielsholm, formand, Lemvig Roklub.

Familien Kejser, Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse.

Anna Kirstine Præstholm, frivillig for kommunens handicappede.

Jens Chr. og Kaj Egholm, Egholm Maskiner.

Niels Kristian Madsen, LOFI.

Ansatte i kommunens Park & Vej-afdeling

Familien Lange, Ramme

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce