Annonce
Udland

FAKTA: Sådan er rejsereglerne i Skandinavien

Man kan med god samvittighed rejse til Norge og Sverige, men norsk myndighed vil gøre to danske regioner røde.

Annonce

Den norske sundhedsstyrelse anbefaler mandag aften regeringen at sætte Region Midtjylland og Region Sjælland på listen over røde områder. Det vil betyde, at man skal i karantæne efter hjemkomst.

Anbefalingen kommer på grund af øget coronasmitte i regionerne i Danmark. Det er op til den norske regering at beslutte, om den vil følge sundhedsmyndighederne.

Her kan du læse, hvordan rejsevejledningerne er for de skandinaviske lande lige nu:

* Danskere kan med god samvittighed rejse til hele Sverige og hele Norge. De er såkaldt gule lande. Det frarådes altså ikke at rejse dertil.

* Svenskere og nordmænd frarådes heller ikke at rejse til Danmark.

* Sverige og Norge er undtaget den såkaldte seksdagesregel. Den tilsiger, at man skal kunne bevise, at man har reserveret minimum seks overnatninger i Danmark for at få lov at rejse ind.

* Den norske sundhedsstyrelse, Folkehelseinstituttet, anbefaler mandag aften at gøre to regioner i Danmark til røde regioner. Det drejer sig om Region Midtjylland og Region Sjælland.

* Det vil sige, at styrelsen anbefaler den norske regering at fraråde ikke-nødvendige rejser hertil. Hovedstadsområdet hører ikke under Region Sjælland og vil derfor ikke være omfattet.

* Dermed anbefaler den norske sundhedsstyrelse også at indføre karantænepligt ved indrejse fra områderne. Der vil i givet fald være tale om ti dages hjemmekarantæne.

* Selv om rejser til Norge og Sverige fra Danmark ikke frarådes, anbefaler myndighederne, at man er ekstra forsigtig og opmærksom på at overholde gældende anbefalinger for at forebygge coronasmitte.

Kilder: Udenrigsministeriet og Justitsministeriet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce