Annonce
Indland

FAKTA: Det ved vi om lægemidlet Remdesivir

Gilead Sciences/Reuters
Remdesivir kan ifølge studie både mindske dødelighed og indlæggelsestid ved sygdom som følge af coronavirus.
Annonce

Et nyt studie om lægemidlet Remdesivir vækker genklang verden over, fordi det har vist sig at have en god effekt mod coronavirus.

Studiet viser, at fire ud af 222 patienter, der blev behandlet med Remdesivir, døde to uger efter – mod 19 patienter ud af 199, der fik placebo i stedet.

Desuden kan medicinen ifølge studiet forkorte den tid, en patient ramt af corona er indlagt på et hospital.

Gives det tidligt nok i et sygdomsforløb, kan det ifølge studiet reducere dødeligheden markant. Også danske patienter er med i studiet. Den europæiske del ledes af Jens Lundgren, der er professor i infektionsmedicin på Rigshospitalet.

Læs mere om Remdesivir, der ses som det bedste bud på en medicin mod coronavirus, inden en vaccine udvikles:

* Remdesivir er et såkaldt bredspektret antiviralt lægemiddel. Det er udviklet af medicinalfirmaet Gilead Sciences i 2009.

* Remdesivir blev oprindeligt udviklet til at behandle hepatitis og som muligt middel mod ebola.

* Det er endnu ikke godkendt, men Det Europæiske Lægemiddelagentur er tæt på en godkendelse, efter studier har påvist en effekt mod coronavirus. I USA er der udstedt en tilladelse til nødbehandling, så det kun kan bruges i akutte tilfælde.

* Under coronapandemien har et globalt studie været i gang, hvor flere end 22 lande deltager, heriblandt Danmark. Det forventes afsluttet i løbet af sommeren.

* I Danmark har Lægemiddelstyrelsen givet tilladelse til, at man kan ansøge om brug af lægemidlet. Det har mindst ti danske hospitaler gjort.

* Allerede i april indikerede studier, at midlet havde en effekt mod coronavirus.

* Det er endnu uklart, hvad de konkrete bivirkninger er ved brug af Remdesivir. Men i andre patientgrupper har man set, at der kan være en skadelig effekt på lever og nyre.

Kilder: Gilead Sciences, Rigshospitalet, New England Journal of Medicine, Lægemiddelstyrelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce