Annonce
Mærkedage

Fagforeningens røde bagersvend

Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF, fylder 60 år den 13. oktober. (Arkivfoto) Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Ole Wehlast har gennem det meste af sit arbejdsliv kæmpet for bagere, slagtere og mejerister i Fødevareforbundet NNF. Den 13. oktober fylder han 60 år.

60 år: Der bor en bager. På Pileurtvej i Taastrup på den københavnske vestegn.

Bageren hedder Ole Wehlast, og den 13. oktober fylder han 60 år.

Det er dog ikke evnen til at forvandle mel til brød og kager, der har fyldt den trinde bagersvends arbejdsliv. Det er i stedet fagforeningsarbejde for sine fæller inden for fødevareindustrien.

I mere end 30 år har Ole Wehlast arbejdet i Fødevareforbundet NNF - de seneste 14 år som forbundsformand.

NNF er fagforening for både bagere, slagtere og mejerister og tæller samlet omkring 20.000 medlemmer.

Som fagforeningsboss har Ole Wehlast markeret sig med skarpe holdninger til de borgerlige partiers ønske om at hente mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Han har desuden markeret sig som skarp kritiker af den stigende pensionsalder med henvisning til, at flere af NNF's medlemmer bliver fysisk nedslidte af deres arbejde.

Ved siden af formandsposten i NNF har Ole Wehlast også forfulgt egne politiske ambitioner, da han blandt andet ved det seneste kommunalvalg i 2017 stillede op for Socialdemokratiet til byrådet i Høje Taastrup.

Her var opbakningen til NNF-formanden dog til at overskue, da han måtte nøjes med 56 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til at sikre ham en plads.

Privat er Ole Wehlast gift med Susanne Skree Wehlast og far til tre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce