Annonce
Lemvig

Fagforening sender trænere på studietur

To fodboldtrænere fra Lemvig-området skal i slutningen af februar på studietur til Tyskland for at blive inspireret til at blive endnu bedre trænere for pigefodbolden. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig: To fodboldtrænere fra Lemvig skal i slutningen af februar til Tyskland for at hente inspiration til at blive endnu bedre trænere.

Det er Ida Herping fra Klinkby Boldklub og Rico Abildtrup Ruby fra Lemvig GF, der sammen med 14 andre trænere fra det meste af Jylland tager på en weekendlang studietur til Wolfsburg. Her bliver det ikke biler, men pige- og kvindefodbold, der bliver omdrejningspunktet.

Turen er kommet i stand via et samarbejde med 3F Vest, der i forvejen er sponsor for projektet "fodbold - en pigesport", som begge trænere er engageret i.

- Vi vil gerne sponsere turen, så det kan være en motivation for to af ildsjælene bag projektet. Men samtidig ser vi også gerne, at vi kan skubbe til nogle af de andre klubber, der vil noget med pigefodbolden og gøre noget for pigerne, og at flere vil få øjnene op for pigefodbolden, siger Kenneth Hove, der er formand for 3F Vest.

VfL Wolfsburg er én af Tysklands og Europas stærkeste klubber på kvindesiden, og klubben har blandt andre den danske landsholdsanfører, Pernille Harder, som én af de store profiler. Ud over at se en kamp med Wolfsburg-kvinderne og høre om klubbens arbejde med kvindefodbolden på eliteplan, skal deltagerne i studieturen også besøge en breddeklub for at høre om deres arbejde med pigefodbolden.

Projektet "fodbold - en pigesport" går ind i sin tredje sæson med 3F Vest som sponsor. Målet har været at få flere piger til at spille fodbold, og sætte fokus på pigefodbolden. Og det har fagforeningen flere grunde til at gøre.

- Vi kan se, at der er mange flere piger, der er kommet i gang med at spille fodbold, og det er vigtigt, at vi få pigerne i gang med at dyrke idræt og motion i en ung alder. Med projektet vil vi gerne bygge sundhed ind i pigerne fra barnsben, som de kan tage med sig i deres voksenliv. Jeg kan se på vores medlemmer, at det kniber med at få dyrket motion, når de bliver ældre, og det vil vi gerne være med til at ændre, siger Kenneth Hove.

Studieturen finder sted 21.- 23. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce