Annonce
Lemvig

Fagforening sender trænere på studietur

To fodboldtrænere fra Lemvig-området skal i slutningen af februar på studietur til Tyskland for at blive inspireret til at blive endnu bedre trænere for pigefodbolden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Lemvig: To fodboldtrænere fra Lemvig skal i slutningen af februar til Tyskland for at hente inspiration til at blive endnu bedre trænere.

Det er Ida Herping fra Klinkby Boldklub og Rico Abildtrup Ruby fra Lemvig GF, der sammen med 14 andre trænere fra det meste af Jylland tager på en weekendlang studietur til Wolfsburg. Her bliver det ikke biler, men pige- og kvindefodbold, der bliver omdrejningspunktet.

Turen er kommet i stand via et samarbejde med 3F Vest, der i forvejen er sponsor for projektet "fodbold - en pigesport", som begge trænere er engageret i.

- Vi vil gerne sponsere turen, så det kan være en motivation for to af ildsjælene bag projektet. Men samtidig ser vi også gerne, at vi kan skubbe til nogle af de andre klubber, der vil noget med pigefodbolden og gøre noget for pigerne, og at flere vil få øjnene op for pigefodbolden, siger Kenneth Hove, der er formand for 3F Vest.

VfL Wolfsburg er én af Tysklands og Europas stærkeste klubber på kvindesiden, og klubben har blandt andre den danske landsholdsanfører, Pernille Harder, som én af de store profiler. Ud over at se en kamp med Wolfsburg-kvinderne og høre om klubbens arbejde med kvindefodbolden på eliteplan, skal deltagerne i studieturen også besøge en breddeklub for at høre om deres arbejde med pigefodbolden.

Projektet "fodbold - en pigesport" går ind i sin tredje sæson med 3F Vest som sponsor. Målet har været at få flere piger til at spille fodbold, og sætte fokus på pigefodbolden. Og det har fagforeningen flere grunde til at gøre.

- Vi kan se, at der er mange flere piger, der er kommet i gang med at spille fodbold, og det er vigtigt, at vi få pigerne i gang med at dyrke idræt og motion i en ung alder. Med projektet vil vi gerne bygge sundhed ind i pigerne fra barnsben, som de kan tage med sig i deres voksenliv. Jeg kan se på vores medlemmer, at det kniber med at få dyrket motion, når de bliver ældre, og det vil vi gerne være med til at ændre, siger Kenneth Hove.

Studieturen finder sted 21.- 23. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce