x
Annonce
Indland

Facebook smider debattører ud: Skal være et trygt sted at være

Thomas White/Reuters
Debat om indvandring må ikke blive til angreb på minoriteter, lyder det fra Facebook.

Facebook har lukket debattørerne Lars Hedegaard og Aia Fogs profiler. Det bekræfter kommunikationschef for Facebook i Norden Peter Münster.

Han ønsker ikke at sige noget om de konkrete forhold bag lukningen.

Lars Hedegaard og Aia Fog har på Facebook omtalt et arrangement, som Trykkefrihedsselskabet afholdt til ære for den højreorienterede aktivist Tommy Robinson.

Lars Hedegaard tror selv ifølge B.T., at det er disse opslag, der har begrundet, at deres profiler nu er fjernet.

Adspurgt til Lars Hedegaards udlægning fortæller Peter Münster:

- Tommy Robinson er hos os klassificeret som hadprædikant, siger han.

- Når man bliver det, er der en lidt streng sanktion. Ikke bare har man ikke selv lov til at have en tilstedeværelse på platformen, men folk har ikke lov til at støtte eller hylde en i opslag. Dem fjerner vi, hvis folk gør det.

Tommy Robinson, der i virkeligheden hedder Stephen Yaxley, er tidligere leder af English Defence League og er bandlyst fra en række sociale medier.

I februar 2019 blev han smidt af Facebook.

- Tommy Robinson har gentagne gange brudt Facebooks standarder og har publiceret materiale, som benytter dehumaniserende sprog og opfordrer til vold rettet mod muslimer, skrev Facebook dengang.

Ifølge BBC var der blandt andet tale om at beskrive muslimer som "afskum" samt et opslag, hvori han opfordrede til at terrorisere og halshugge brugere, som følger koranen, og et opslag, hvor han opfordrer til at "føre krig" mod muslimer.

Derfor bliver brugere, der deler opslag som støtter eller hylder Tommy Robinson, også sanktioneret. Såfremt det sker gentagne gange, kan det føre til, at en profil lukkes.

Og Peter Münster medgiver, at Facebook går længere end eksempelvis dansk lov i forhold til, hvad man ikke må ytre på platformen.

- Ja, vi har også et hensyn til, at Facebook er et sted, der er trygt at være groft sagt, siger han.

- Dermed ikke sagt, at det kun skal være strikkeopskrifter og kattevideoer.

- Her er der vores holdning, at man må gerne have en robust diskussion om indvandring og tale et sprog, som almindelige mennesker taler. Men den debat må ikke udvikle sig til angreb på minoriteter. Så er man over stregen.

/ritzau/

Facebooks begrundelse af lukningen af Tommy Robinsons profil
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce