Holstebro

Første spadestik til hospitalskirken er taget

Kirsten Thyssen, provst i Herning, Henning Nørgaard, formand for Snejbjerg Menighedsråd, og sygeplejefaglig direktør Ida Götke fra Hospitalsenhed Vest foretog det første spadestik til hospitalskirken i Gødstrup. Foto: Troels Witter/FKG

Gødstrup: I Kristi himmelfartsferien blev der igangsat endnu et byggeri ved det store supersygehus i Gødstrup. Denne gang var turen kommet til hospitalskirken.

Første spadestik til den 178 kvadratmeter store kirke blev taget af Kirsten Thyssen, provst i Herning, Henning Nørgaard, formand for Snejbjerg Menighedsråd, og sygeplejefaglig direktør Ida Götke fra Hospitalsenhed Vest.

Kirken får plads tæt på foyeren og midt mellem psykiatrien og onkologien på sygehuset. Kirken bliver bygget i et tæt samarbejde med hospitalsledelsen, med Snejbjerg Sogn og med Herning-provstierne. Det er Herning Nordre og Søndre provstier, der finansierer de godt 10 millioner kroner, som kirken kommer til at koste – og det er Snejbjerg Menighedsråd, der er bygherre på projektet.

Hospitalskirken bliver en andagtskirke med plads til ro, fordybelse og bøn. Selve kirken er tegnet af arkitekterne fra Friis og Moltke, og billedhugger Laila Westergaard står for udsmykningen. Kirken skal stå klar i løbet af 2020.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Gråkjær henter stor ordre 'på hjemmebane'

Holstebro

Budgetgyser: Kæmpestor usikkerhed om kommunens økonomi

Struer For abonnenter

På visit i virkeligheden: Vi får fanget nogle børn tidligere og givet dem den hjælp, de har brug for, tidligere

Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Vestjylland

Sociolancens dage er talte: Tilbuddet fortsætter året ud

Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

112

Stjal fadølsanlæg og chokolade fra stadion

Annonce