Holstebro

Første spadestik til hospitalskirken er taget

Kirsten Thyssen, provst i Herning, Henning Nørgaard, formand for Snejbjerg Menighedsråd, og sygeplejefaglig direktør Ida Götke fra Hospitalsenhed Vest foretog det første spadestik til hospitalskirken i Gødstrup. Foto: Troels Witter/FKG

Gødstrup: I Kristi himmelfartsferien blev der igangsat endnu et byggeri ved det store supersygehus i Gødstrup. Denne gang var turen kommet til hospitalskirken.

Første spadestik til den 178 kvadratmeter store kirke blev taget af Kirsten Thyssen, provst i Herning, Henning Nørgaard, formand for Snejbjerg Menighedsråd, og sygeplejefaglig direktør Ida Götke fra Hospitalsenhed Vest.

Kirken får plads tæt på foyeren og midt mellem psykiatrien og onkologien på sygehuset. Kirken bliver bygget i et tæt samarbejde med hospitalsledelsen, med Snejbjerg Sogn og med Herning-provstierne. Det er Herning Nordre og Søndre provstier, der finansierer de godt 10 millioner kroner, som kirken kommer til at koste – og det er Snejbjerg Menighedsråd, der er bygherre på projektet.

Hospitalskirken bliver en andagtskirke med plads til ro, fordybelse og bøn. Selve kirken er tegnet af arkitekterne fra Friis og Moltke, og billedhugger Laila Westergaard står for udsmykningen. Kirken skal stå klar i løbet af 2020.

0/0
Annonce
Holstebro

Gymasieelever forbydes at gå før tid ved eksamen

Kultur

Galleri: Rock skudt godt i gang med Joey Moe

Holstebro For abonnenter

Først fyret, så forflyttet og frataget muligheden for at sige ordentligt farvel

Kultur

Regn eller ej - det er jo til rock, man møder dem, man ikke lige ser hver dag

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

Holstebro For abonnenter

Efter syv års skolegang: Familien Jensen har aldrig haft fravær

Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

Holstebro

Bilist kørte cyklist ned - og stak af

Annonce