Annonce
Debat

Første skoledag: Folkets eller ministeriets skole?

Vi vil sikre selvstyrende folkeskole med inspiration fra de frie skoler, skriver Isabella Arendt, Kristendemokraterne. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Læserbrev: I denne uge begynder mange børn i skole igen efter ferien. Nogle glæder sig helt sikkert til at starte op, møde nye lærere og lege med vennerne igen. Andre kommer slæbende med teenage-tunghed og skal motiveres på ny til at lære og dannes.

Desværre møder elever og ansatte alle ind til en hverdag, som i høj grad er styret fra Christiansborg. Antallet af timer, skoledagens længde, understøttende undervisning og krav om nationale test er alt sammen noget, som politikere har fundet på uden at lytte grundigt til den enkelte lærer, forældre eller elev.

Så længe politikerne og især regeringen vil styre og bestemme alt fra timetal til madpakkens indhold, så bliver det aldrig andet end elitens projekt og statslig ensretning, mener Isabella Arendt. Foto: Peter Leth-Larsen

Da reformen blev indført i 2013 under den forrige røde regering var det med en idé om, at mere ensretning ville gøre folkeskolen til Folkets Skole. Det er bare slet, slet ikke sådan folkelighed fungerer. Folkelighed handler i stedet om at sikre, at folket og den enkelte lærer, elev og forældre har så meget indflydelse på den lokale skole som overhovedet muligt. Folkets skole bliver kun virkelig folkets, når regeringen forstår at give frihed.


Folkets skole bliver kun virkelig folkets, når regeringen forstår at give frihed.

Isabella Arendt, landsformand Kristendemokraterne


Det betyder ikke, at vi politikere ikke skal tale om folkeskolen. Vi har et stort ansvar for at sikre mere dannelse, trivsel og at styrke vores kristne værdier og kultur. Politikerne skal løfte ansvaret for, hvad folkeskolen skal indeholde. Til gengæld skal Slotsholmen blande sig helt og aldeles udenom, hvordan skoledagen skal se ud.

KD kæmper for friheden og dannelse. Vi kæmper for at give den enkelte skole så meget magt i egen hverdag som muligt. Vi vil sikre selvstyrende folkeskole med inspiration fra de frie skoler. Vi kæmper kort sagt for Folkets Skole. Så længe politikerne og især regeringen vil styre og bestemme alt fra timetal til madpakkens indhold, så bliver det aldrig andet end elitens projekt og statslig ensretning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce