Annonce
Erhverv

Første overskud: Ligaprofil scorer også i erhvervslivet

Søren Nørgård kan glæde sig over succes på håndboldbanen og i erhvervslivet. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Auktionsfirmaet Odendo med base i Holstebro leverer for første gang et solidt overskud på 666.000 kroner. Direktør Søren Nørgård glæder sig over sorte tal og et øget aktivitetsniveau. Indtil videre er der indsamlet 19 millioner til sport og velgørende formål.

Holstebro: Søren Nørgård har grund til smil.

Håndboldsæsonen ligger godt nok stille lige nu, men Mors-Thy-fløjen med fortid i Hogager GF, TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn, glæder sig over, at hans klub sikrede sig endnu en sæson i landets bedste håndboldrække, selv om holdet tabte de første otte kampe i efteråret.

Men Søren Nørgårds liv er mere end harpiks og scoringer på straffekast. Han er også direktør i auktionsfirmaet Odendo, som han var med til at stifte i 2013. Og håndboldpausen giver ekstra tid til virksomheden.

Helt som ventet var de første år i Odendo præget af underskud på grund af investeringer og udgifter til etableringen. Men nu begynder bundlinjen også at se fin ud. Regnskabet for 2018 viser et overskud på 666.000 kroner.

- Det er rigtig godt, at vi nu begynder at få overskud. Det er en positiv udvikling med et højt aktivitetsniveau, der nu gør, at vi har sorte tal. 2018 blev bedre end forventet, siger Søren Nørgård, der kan glæde sig over, at investorerne bag projektet troede på ideen, selv om det gav underskud i millionklassen de første år.

- Vi vil investere overskuddene og se, hvor langt vi kan komme. Vi er i gang i andre lande, men det tager tid at komme ind på markedet og blive kendte, siger Søren Nørgård, der glæder sig over, at kendskabet til Odendo i Danmark er markant stigende

Annonce

Fem procent til sport og velgørenhed

Odendo har ændret sig meget siden starten for godt fem år siden, hvor det først og fremmest var henvendt til sportsklubber. Nu er det mange forskellige firmaer, der sælger varer på Odendo. Men den grundlæggende idé er stadig, at fem procent af salget skal gå til sportsklubber eller velgørende formål.

Blandt de populære varer på Odendo er møbler og oplevelser

- Det er afgørende for os, at fem procent stadig går til velgørenhed. Vi er stolte over, at vi netop har rundet 19 millioner kroner i indsamling til sport og velgørenhed, siger Søren Nørgård.

En af de gode cases i 2019 er organisationen Børns Vilkår. I de første måneder af året er der samlet 100.000 kroner ind til organisationen, der støtter svage og udsatte børn. Målet er at runde 250.000 kroner i år.

Direktør Søren Nørgård har alle muligheder for at få sig en god håndboldsnak med en af kollegerne. Der er 13 ansatte i firmaet, hvoraf en række medarbejdere er professionelle håndboldspillere, der har Odendo som bibeskæftigelse. Det gælder blandt andet Lemvig-spilleren Mark Nikolajsen og Skjern-spilleren Jesper Konradsson.

Forventningen til 2019 er at lande et overskud mellem 500.000 kroner og en million kroner. Kendskabet til firmaet skal fortsætte med at vokse i Danmark og udlandet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce