Annonce
Holstebro

Kandidat dropper ud af borgmester-ræs - peger på anden kandidat

Leif Brøgger (V) var i forrige byrådsperiode formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Efter Anders G. Jacobsens farvel til byrådspolitik er han atter i byrådet, men borgmesterposten går han ikke længere efter. Arkivfoto: Morten Stricker.
Annonce

Holstebro: (Opdateret: Det har i en tidligere version af denne artikel fremgået, at Leif Brøgger var den første til at droppe sit kandidatur. Det er ikke korrekt. Kurt Josefsen har også trukket sig. Vi beklager fejlen).

Venstres Leif Brøgger opgiver at blive sit partis borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg.

- Der kan jo kun være én spidskandidat, og jeg har tænkt meget over min beslutning i løbet af sommeren. Jeg er nået frem til, at jeg gerne vil have mere tid til min dejlige familie og spændende job, siger Leif Brøgger.

Men du havde vel også en dejlig familie og et spændende job, da du i sin tid meldte dig som borgmesterkandidat?

- Ja, det kan man sige, men jeg må også erkende, at mit ønske er blevet forstærket, ligesom mit job i øvrigt er blevet mere krævende sidenhen, siger Leif Brøgger, der er asset link manager hos Energinet.

Han er desuden tilbage i byrådet, efter partifælle Anders G. Jacobsen for nylig sagde farvel til byrådsarbejdet for netop at få mere tid til arbejde og familie. Det comeback - og det ekstra arbejde det medfører - har også spillet ind i beslutningen, siger Leif Brøgger.

I forbindelse med sit fratrukne kandidatur vælger Leif Brøgger at pege på Kenneth Tønning som sit bud på en borgmesterkandidat for Venstre. Om beslutningen siger han:

- Jeg tror, Kenneth Tønning vil være rigtig god til at samle et team omkring sig, og det kommer i høj grad til at kræve en holdindsats, for der ligger en stor opgave forude.

Foruden Kenneth Tønning kæmper Jens Kristian Hedegaard om posten. Kurt Josefsen trak sig søndag også ud af kapløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce