Annonce
Sport

Første gang siden 1992: Rasmus udtaget til EM og bliver en del af fremtidens landshold

Rasmus Brynning bliver en fast del af fremtidens herrelandsholds i recurve og skal repræsentere Danmark ved senior-EM i Tyrkiet senere på måneden. Arkivfoto: Jørgen Kirk
21-årige Rasmus Brynning fra Holstebro Bueskytteforening modtog i denne uge to gode meddelelser. Han er udtaget til senior-EM senere på måneden, og samtidig bliver han en del af Bueskydning Danmarks træningscenter for landsholdsholdet i Brøndby.

Holstebro: Bueskytte-talentet Rasmus Brynning blev tidligere på ugen udtaget til senior-EM i Tyrkiet senere på måneden, samt modtog en invitationen til at blive en del af det unge herre-recurve seniorlandshold, som man vil satse på fremover.

Dermed bryder han 29 års dødvande, hvor Holstebro Bueskytteforening ikke har haft en repræsentant på herresenior-landsholdet. Da Ole Gammelgaard ved OL i 1992 som den seneste recurve-skytte fra klubben var udtaget til landsholdet, var den nybagte landsholdsskytte således ikke engang født.

Udtagelsen er kommet i hus efter en hård periode, hvor al træning og stævneaktivitet har været lukket ned. Træningen har Brynning således måttet stå for helt alene på Holstebro Bueskytteforenings baner på Idrætscenter Vest i det meste af 2020.

Annonce

- Jeg vidste jo godt, da jeg klarede udtageleseskravet, at jeg ville komme med, men derfor var det stadigt rart da landstræneren ringede og bekræftede, at jeg var med, fortæller Rasmus Brynning.

Corona-pausen er dog blevet udnyttet godt af den 21-årige bueskytte. Han har trænet på fuld styrke 30-40 timer om ugen, samtidig med at han har arbejdet deltid på en fabrik ved siden af for at tjene penge til at understøtte bueskyttekarrieren.

Rykker til Brøndby

Udover udtagelsen til senior-EM er det hårde arbejde blevet belønnet med invitationen til at  træne på landsholdscentret i Brøndby, ligesom klubkammeraten Kirstine Danstrup Andersen også gør.

Så når han flytter østpå vil det være slut med at træne alene. Rasmus Brynning vil dog fortsat repræsentere Holstebro Bueskytte Forening.

- Det er klart, at når jeg kommer over i et stærkere træningsmiljø, hvor der er 100 procent fokus på bueskydning, så kan jeg også udvikle mig endnu mere, siger Rasmus Brynning.

Som en af de yngste bueskytter på landsholdet handler det om at suge til sig i et endnu stærkere træningsmiljø og så fortsætte udviklingen, så han forhåbentligt kan få opfyldt drømmen om at deltage ved De Olympiske Lege i 2024.

- Jeg har snakket med landstræneren om det og han mener at det vil være realistisk at kvalificerer mig til OL i 2024, hvis jeg flyttede til Brøndby for at træne fast med landsholdet. Og så må man jo gøre som han siger, fortæller Rasmus Brynning med et grin.

Faktisk er døren til OL i Tokyo ikke helt lukket endnu, men det vil kræve, at han skyder op til sit bedste og lidt mere, når der til EM og ved et efterfølgende OL-kvalifikationsstævne bliver skudt om fire individuelle pladser og et par holdpladser i herre-recurve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce