Annonce
Holstebro

Første efterskole i Danmark: Populær sport får egen hal

Staby Efterskole er den første efterskole i Danmark, der bygger en ny hal til den populære sport padel. Byggeriet forventes afsluttet efter vinterferien. Foto: Staby Efterskole
Staby Efterskole er gået i gang med at bygge tre padelbaner. De lokale borgere og turister får også mulighed for at booke en bane.

Staby: Kunststofbane, svømmehaller og springsale.

Eleverne på landets idrætsefterskoler kan i hverdagen boltrer sig i fine faciliteter.

Efter vinterferien får de 180 elever på Staby Efterskole en ny mulighed. Hvis det går som planlagt, vil en ny hal stå klar med tre baner til padel, der på verdensplan er den sport, der vinder mest frem.

Annonce

Byggeriet til hallen er netop sat i gang, og forstander Anders Boll Mikkelsen glæder sig meget til, at de tre indendørsbaner kan tages i brug, når eleverne vender hjem fra vinterferie i uge 8.

- Det har været en drøm i et par år, og heldigvis har vi en bestyrelse, der er med på ideen og kan se muligheden i byggeriet. Det er en sport, der egner sig perfekt til efterskolen, hvor man spiller sammen to og to og kan hygge sig samtidig, siger Staby-forstanderen og uddyber:

- Jeg kender ikke til andre efterskoler i Danmark, hvor der er padelbaner, og vi vil gerne være first mover på det område, siger Anders Boll Mikkelsen.

Det er meningen, at padel, der er en kombination af squash og tennis, skal være et valgfag. Desuden skal der være mulighed for at dyrke det i fritiden for de sportsglade elever.

- Vi har allerede padel som valgfag i efteråret, hvor vi kører ind og spiller i Holstebro. Det er halvdel af eleverne, der har valgt det, så det er meget populært, selv om vi endnu ikke selv har banerne, siger Anders Boll Mikkelsen.

Mulighed for ombygning

Han forventer ikke, det bliver aktuelt, men i byggeriet er der taget højde for, at interessen for sporten kan dø ud. Det nye byggeri er på størrelse med en håndboldhal - med mulighed for ændringer.

Det har været en drøm i et par år, og heldigvis har vi en bestyrelse, der er med på ideen og kan se muligheden i byggeriet. Det er en sport, der egner sig perfekt til efterskolen, hvor man spiller sammen to og to og kan hygge sig samtidig

Anders Boll Mikkelsen, forstander

- Hvis det viser sig, at populariteten forsvinder, kan hallen bygges om, så vi kan bruge det til andre sportsgrene. Derfor valgte vi at bygge tre baner, så vi netop har den mulighed, siger forstanderen.

Padel er på få år blevet en meget populær sport. Halvdelen af eleverne på Staby Efterskole har valgt det som valgfag. Foto: Morten Stricker.

Padel-byggeriet i Staby er langt fra det eneste i Holstebro Kommune. Der er skudt flere anlæg op de seneste par år. Men byggeriet i Staby bliver det første i den vestlige del af kommunen.

- Vi kan ikke bruge banerne hele tiden, så folk i vores lokalområde får mulighed for at booke sig ind. Jeg forventer også, at det vil være en sport, der kan tiltrække turister om sommeren, siger Anders Boll Mikkelsen.

Finansieringen af nybyggeriet sker ved hjælp af opsparede midler og ved lån.

Byggeriet af padel-anlægget er ikke de eneste byggeplaner på Staby Efterskole. Hvis det går som forstanderen håber, skal sommerferien bruges på en ombygning og udvidelse af spisesalen. Men endnu mangler de sidste detaljer at falde på plads.

Annonce
Holstebro

SFO-ledere peger på flere forklaringer: De yngste børn strømmer til sfo'erne - de ældste siver

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Sport For abonnenter

Fløjspiller efter nederlag: - Ville gerne have haft to point med hjem fra min gamle hjemmebane

Erhverv

Avlere holder igen med at sælge: - Der kommer jo ikke flere skind, så der er ingen grund til at forære dem væk

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Holstebro

Vil have drøftet mængden af lukkede punkter: For at være helt ærlig, havde jeg ikke spekuleret over det

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Kultur

Et ungt søskendepar er med, når det store symfoniorkester opfører koncert med populær filmmusik

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Struer

Ny genbrugsplads skal være klar i slutningen af maj næste år

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Døde insekter var med til at give sur smiley: Jeg synes, at de var hårde ved mig

Annonce