Annonce
Holstebro

Første år med kapitalfond: Lander rekord-overskud

Creativ Company er nok mest kendt i lokalområdet som arbejdspladsen, der går forrest med at tage et socialt ansvar. Men selskabet kan også tjene penge. Arkivfoto: Morten Stricker

Creativ Company A/S har trods massive investeringer præsteret det bedste resultat i virksomhedens historie. Selskabet forventer at kunne fortsætte væksten i 2018 og tjene endnu mere på bundlinjen.

Holstebro: Da kapitalfonden Capidea for halvandet år siden købte 51 procent af Creativ Company, blev der lavet en vækststrategi med et mål om at fordoble omsætningen i løbet af de næste fem år.

Og den strategi er hobby-virksomheden i Holstebro godt på vej med. Det første regnskabsår, som delvist fondsejet, viser en omsætningsvækst på 17 procent og et overskud på knap 17 millioner kroner. Det er det bedste resultat i virksomhedens historie.

- Det er et rigtigt fint resultat. Vi har kunnet fortsætte væksten, uden at omkostningerne er fulgt med i samme grad, og så ender det helt naturligt på bundlinjen, siger økonomidirektør Michael Bjerre Drost.

Han peger på mange faktorer til rekordresultatet:

- Kapitalfonden har selvfølgelig påvirket positivt og har været med til at skubbe på, at vi har købt en virksomhed i Finland. Men rigtigt meget skyldes også en kæmpe indsats af vores medarbejdere - og noget, der har været sat i gang inden.

Kapitalfonden har selvfølgelig påvirket positivt og har været med til at skubbe på, at vi har købt en virksomhed i Finland. Men rigtigt meget skyldes også en kæmpe indsats af vores medarbejdere - og noget, der har været sat i gang inden.

Michael Bjerre Drost, økonomidirektør, Creativ Company A/S.

Creativ Company A/S

Creativ Company A/S sælger hobbyartikler til skoler, institutioner, private og engros kunder i hele Europa og har syv europæiske datterselskaber.Hovedtal for regnskabet 01.05.2017 - 30.04.2018 (i parentes 2017-regnskabstallene):

Omsætning: 272,4 mio kr. (236,9)

Årets resultat: 17 mio. kr. (12,9)

Egenkapital: 59,8 mio. kr. (47,9)

Gældsforpligtelser: 120,8 mio. kr. (83,2)

Antal medarbejdere: 220 (161)

Afkastningsgrad: 13,2% (14,7%)

Soliditetsgrad: 32,8% (35,7%)

Tunge investeringer

Egenkapitalen er vokset fra cirka 48 til 60 millioner kroner, svarende til en soliditetsgrad på 32,3 procent. I samme periode er gælden øget fra 83 til 121 millioner kroner, og det er der især to årsager til.

- Vi har investeret tungt i varelageret, så vi er klar til den vækst, vi forventer kommer. Men vi har også har købt en virksomhed i Finland, og de investeringer er gået på gælden, fordi de først slår fuldt ud igennem i næste regnskabsår, siger Michael Bjerre Drost.

Creativ Company er med overtagelsen af yderligere 65 procent af aktierne i den finske hobbykæde Sinelli Oy, nu hovedaktionær med 90 procent af aktierne, og ud over en forøgelse af lagerfaciliteterne med 1200 kvadratmeter i Holstebro, er også kontorerne i både ind- og udland udvidet med 15 stillinger. I alt er medarbejderstaben vokset fra 161 til 220 ansatte det seneste år. Heraf udgør Sinellei-organisationen 60 medarbejdere.

Annonce

Får brug for flere salgsfolk

Hvilke forventninger har I til 2018?

- Vi har en klar forventning om, at vi bygger mere på toplinjen, og vi forventer også, at der lander mere på bundlinjen, netop fordi vores investeringer gør, at vi kan eskalere foreretningen uden at øge omkostningsbasen, siger Michael Bjerre Drost, der regner med at runde 300 millioner kroner i omsætning i 2018.

Det vil også blive brug for yderligere hænder.

- Vi har allerede ansat de første her i det nye regnskabsår. Det er både i administrationen, men også på ledelsesniveau, at der bliver behov for mere styring. Vi kommer også til at skulle ansætte flere sælgere, for vi kan se, at der er mere at hente ude i markedet, og vores højsæson løber fra august og hele efteråret, siger økonomidirektøren.

Creativ Company's direktører og medejere vil ikke som tidligere år få et pænt kontant beløb stukket i hånden i form af udbytte. De fire millioner kroner, der står anført i regnskabet som udbytte, skydes i det fælles selskab, som er ejet af kapitalfonden med 51 procent og med de tre direktører - den administrerende direktør Anders Lindhardsen, kreativ direktør Lotte Littau Kjærgaard og økonomidirektør Michael Bjerre Drost - samt stifteren Peter Nørgaard med 49 procent.

Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Holstebro

Det ses også lokalt, at mere end hver sjette fugl er forsvundet: Visse fugle ser vi langt mindre til

Annonce