Annonce
Struer

Først smuttede kommmunaldirektøren - og nu også en centerchef

Anette Jul Mortensen har indgået en fratrædelsesaftale med Struer Kommune. Så ikke nok med, at der skal findes en ny kommunaldirektør. Struer Kommune skal også have ny centerchef for både Arbejdsmarked og Borgerservice. Pressefoto: Struer Kommune
Struer Kommune bliver tyndere og tyndere i toppen. Først sagde kommunaldirektøren op, og nu er der indgået en fratrædelsesaftale med centerchefen på Jobcentret

Struer: 9. august sagde kommunaldirektøren i Struer Kommune sin stilling op med øjeblikkelig varsel på grund af sygdom

Nu er det så centerchefen på Jobcenter Struer, Anette Jul Mortensen, som har været sygemeldt siden foråret, der forlader sin stilling som chef i Struer Kommune.

Struer Kommune oplyser således, at der er indgået en fratrædelsesaftale med Anette Jul Mortensen, som kom til Struer Kommune som centerchef for Infocenter Struer for tre år siden.

Lotte Junker Pedersen, som er direktør i Struer Kommune, ønsker ikke af oplyse, hvad fratrædelsesaftalen indeholder.

- Det er aftale, som er indgået mellem de faglige organisationer med en klausul om, hvad vi må oplyse, forklarer hun.

Annonce

Større rokade

Så det eneste, der står klart, er, at Struer Kommune skal på jagt efter en ny centerchef, der kan tage over, hvor Anette Jul Mortensen slap, og efter en rokade i kommunens centerstruktur blev det fra september 2018 som den øverste leder af både Jobcenter Struer og Borgerservice.

Anette Jul Mortensen blev således chef for to af kommunens centrale områder for velfærd og drift med omkring 75 medarbejdere, og det var meningen, at hun skulle stå i spidsen for en endnu større omvæltning, når Struer Kommune engang til foråret i 2020 bliver klar til at indvie Bang & Olufsens oprindelige hovedbygning på Peter Bangs Vej som et nyt og samlet center for den kommunale borgerservice.

De 75 medarbejder fra Center for Arbejdsmarked og Borgerservice kommer under samme tag som medarbejderne fra Skoler og Dagtilbud, Handicap, Social og Psykiatri, Børn og Familie samt Sundhed og Omsorg.

Men nu bliver det altså med en ny chef i spidsen.

Direktør Lotte Junker oplyser, at rekrutteringen af en ny centerchef bliver sat i gang snarest muligt.

Charlotte Nedergaard Nielsen, som hidtil har været leder for Borgerservice, Ydelse og Administration, er konstitueret centerchef, indtil en ny chef er på plads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce