Annonce
Holstebro

Elever i chok: Klasselærer forflyttet tre uger før sommerferien

En 7. klasse på Nørre Boulevard Skolen kritiserer skoleledelsen for at have udsat både klassen og deres klasselærer for en helt urimlelig behandling. Genrefoto/arkiv: Morten Stricker
Holstebro Kommune har fra den ene dag til den anden forflyttet en lærer, uden at høre ham og uden at give ham mulighed for at sige farvel til sine elever og kolleger.

Holstebro: Da 7.SA på Nørre Boulevard Skolen mødte ind onsdag morgen, var deres klasselærer væk. Han var fra den ene dag til den anden blevet forflyttet til en anden skolen.

- Det kom som et chok, da der jo kun er tre uger tilbage inden skolernes sommerferie. Vi vil gerne ytre os og fortælle, at vi er yderst utilfredse med behandlingen af denne situation, og vi ønsker svar og begrundelser for denne hændelse, skriver Ida Maria Thiesen Mehl på vegne af klassen i et læserindlæg i dagens avis.

Også Vestjysk Lærerforening retter kritik af kommunen.

- Der skulle have været en høring af den ansatte, siger konsulent Erland Eckerberg.

Men Holstebro Kommunes skolechef, Thomas Born Smidt, der tog beslutningen om at omplacere den pågældende lærer, står fast.

Synes du, det er udtryk for en anstændig personalepolitik, at en fyret lærer fratages muligheden for at sige farvel til sine elever og sine kolleger?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger skolechefen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce