Holstebro

Først blev Claus fyret - nu er han indstillet til pris som landets dygtigste lærer

Claus Johansen blev afskdiget fra Nørre Boulevard Skolen som en del af en fyringsrunde. Foto: Morten Stricker
En af de lærere, som en skoleleder i Holstebro mener, at han bedst kan undvære, er indstillet til Politikens Undervisningspris 2019.

Holstebro: De seneste tre dage har Politiken og Lundbechfonden, der hvert år kårer landets dygtigste lærere, fået 33 indstillinger på den samme folkeskolelærer i Holstebro.

Det er Claus Johansen, som netop er blevet indstillet til afskedigelse på Nørre Boulevard Skolen i forbindelse med en fyringsrunde på skolerne i Holstebro Kommune.

- Jeg er selvfølgelig beæret over at være blevet indstillet, men jeg er også lidt ked af, at min person har fået al den opmærksomhed på de sociale medier, for jeg er jo ikke den eneste, der står i den situation. Det er også flere af mine dygtige kolleger, som er blevet afskediget, siger Claus Johansen, som har fået et hav af sympatierklæringer på Facebook, efter én af hans tidligere elever har skrevet et debatindlæg i Dagbladet.

Det er helt usædvanligt, at der kommer så mange indstillinger på én lærer, fortæller projektchef Rebecca Vang:

- De 33 indstillinger er kommet inden for de seneste tre dage. Mange af indstillingerne omtaler også fyringen.

Det gør blandt andet folkeskoleelev, Louise Højland, der skriver: "Der er for nylig sket denne forfærdelige ting, at der har været en fyringsrunde på skolen … Claus er en helt og aldeles god lærer, som formår at gøre alle timerne spændende. 24 år, hvor Claus bare har nydt at lære fra sig og se på, at hans elever udvikler sig. Claus møder altid frisk og udhvilet op til alle lektioner, hvilket også gør ham til en helt speciel lærer. Vi er selvfølgelig alle berørt af, at Claus ikke længere er vores lærer, så derfor skriver jeg også på klassens vegne, når jeg siger, at Claus burde vinde denne pris, han har været en stor inspiration for os alle."

Også en forælder, Morten Aaberg Rasmussen, mener, at Claus Johansen skal have undervisningsprisen. "Fordi han er en fantastisk drivkraft og rollemodel for alle elever, om du er mønsterelev eller en elev med udfordringer. Han sætter ind med det samme, hvis der er et problem, er utrolig god til at læse den enkelte elev. Har kæmpe erfaring, omkring 25 år, men samtidig en moderne lærer. Jeg har aldrig i mit 52-årige liv mødt - eller tænkt om - en lærer: Hold da op, er det ikke den perfekte lærer - en, der har hele pakken? Det har jeg nu. Claus Johansen", skriver faren som begrundelse.

Prisen

Politikens Undervisningspris 2019 uddeles af Politiken og Lundbeckfonden - i år for syvende gang.

Kandidater kan indstilles fra 6. marts til 4. april ved at klikke ind på Politiken.dk/undervisningspris. Elever, forældre, rektorer, skoleledere, kolleger og alle andre kan indstille deres kandidat.

Prisen skal skabe opmærksomhed og respekt om den gode underviser.

To faglige paneler med uvildige eksperter finder frem til vinderne fra henholdsvis grundskolen og ungdoms- og erhvervsuddannelserne. Der fokuseres i bedømmelsen på faglighed i undervisningsmetoder, og som noget nyt sidder tidligere prisvindere med i panelerne.

Vinderne af de tre hovedpriser får hver 75.000 kroner. Derudover uddeles seks særpriser. Her er præmien 25.000 kroner. Vinderne hyldes ved en prisoverrækkelse i Politikkens Hus.

Flere lokale lærere med i kapløbet

Claus Johansen er dog ikke den eneste lærer fra lokalområdet, som er blevet indstillet.

Der er flere andre. Der er de tre handelsskolelærere Kerstin Wieland, Niels Gram Bentsen og Inge Riis Korsgaard, UCH, efterskolelærer Jan Lykke, Orkesterefterskolen, Kristina Andersson der underviser på Social- og Sundhedskolen Hernings Holstebro-afdeling samt folkeskolelærerne Luise Glintborg Agertoft, Halgård Skole, Carsten Bachman, Ulfborg Skole samt Ahmad Maanaki, Mejrup Skole.

Det er syvende gang, at undervisningsprisen uddeles, og formålet er at skabe opmærksomhed og respekt omkring de dygtige lærere.

- Ingen kan bedre end lærere anspore en interesse for at suge viden til sig. Vi ønsker at hædre de mange ildsjæle, der hver dag gør en kæmpe indsats for at engagere vores børn og sende dem godt af sted. Det er et vigtigt element i fondens vision om at skabe bedre liv gennem ny viden, udtaler Anne-Marie Engle, leder af talent- og karriereprogrammer i Lundbeckfonden i en pressemeddelelse.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce