Annonce
Holstebro

Førertrøjen trak det største bifald til etapestart i PostNord Danmark Rundt

Rytterne i PostNord Danmark Rundt blev fredag sendt ud på årets længste etape fra Musikteateret i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Området foran Musikteateret var plastret til i PostNords blå farver, da der fredag var start på årets kongeetape i Danmarks største cykelløb.

Holstebro: Der blev for alvor viftet med de blå klappere fra PostNord, da det danske cykellandshold med Mads Würtz Schmidt i førertrøjen gik på scenen.

Årets kongeetape af PostNord Danmark Rundt blev fredag skudt i gang i Holstebro. Men inden rytterne kunne klikke i pedalerne, skulle de gennem den obligatoriske indskrivning.

Som solen brød frem, var holdene skiftevis på scenen, hvor de fremmødte tilskuere kunne se rytterne på tætteste hold.

En af dem, der havde fundet vej til Musikteateret, var 77-årige Bent Havemann. Han glæder sig over, at byen også har denne slags arrangementer.

- Det er en god aktivitet for byen, og det skal vi selvfølgelig være med til, sagde han.

Inden han og hustruen havde sat sig til rette for at se indskrivningen, var de en tur rundt mellem holdbusserne, der fyldte parkeringspladsen.

- Vi er her for at mærke atmosfæren, det er jo lidt af et cirkus, der er kommet til byen, sagde han.

Bent Havemann har fulgt med i cykling i mange år, men han skulle dog ikke ud på ruten og se løbet.

- Vi går hjem og ser resten i fjernsynet, sagde han.

Efter indskrivningen blev rytterne sendt afsted på den neutrale del af ruten, som gik op igennem gågaden. Her var shoppingen sat på pause for en stund, da feltet kom trillende efterfulgt af en hale af følgebiler med reservecykler på taget.

Annonce
Der var livemusik og rytterpræsentation, inden starten gik på dagens etape. Foto: Johan Gadegaard

Tilfreds med arrangementet

Efter en kort tur rundt i byen satte feltet kursen mod målstregen i Vejle. Ifølge eventkoordinator ved Holstebro Kommune, Justin Hammershøj, kørte arrangementet efter planen.

- Det gik rigtig godt, og der var en god stemning blandt tilskuerne, siger han.

Selvom starten gik midt på dagen, gætter Justin Hammershøj på, at omkring et par tusinde havde fundet vej til enten Musikteateret eller den neutrale rute.

- Det viser, at der er opbakning til den her slags arrangementer, siger han.

Feltet blev trygt fulgt ud af byen af juniorryttere fra Holstebro Cykle Club, og det glæder Justin Hammershøj, at det lykkedes at integrere det lokale sportsliv i arrangementet.

Rytterne skulle på fredagens kongeetape tilbagelægge 200 kilometer. Løbet slutter søndag.

Video: Her kommer rytterne igennem gågaden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce