Annonce
Lemvig

Følg med her fredag formiddag - så får du at vide hvem hvordan posterne i byrådet fordeles

Det er de to herrer her, der har det helt afgørende ord, når det skal besluttes, hvem der skal have posterne i det nye byråd. Med et absolut flertal bestemmer Venstres formand Tage Rækby og borgmester Erik Flyvholm det hele.  Men borgmesteren ser frem til, at der er lavet aftale med alle partier i det nye byråd. Foto: Benny Gade
Borgmester Erik Flyvholm forventer, de sidste aftaler falder på plads på et møde torsdag aften, så man kan offentliggøre en bred konstitueringsaftale fredag

Lemvig: Hvis du er interesseret i hvem, der skal være udvalgsformænd og have de vigtige poster i Lemvig Byråd efter nytår, så er det en god idé at følge med her på Folkebladet Lemvigs site fredag formiddag.

Her vil det efter alt at dømme blive offentliggjort, hvad den kommende aftale går ud på. Og der er ikke mindst spænding om, hvem der skal formand for Familie- og kulturudvalget, når nu Henrik Thygesen ikke kom i byrådet.

- Det er der mange, der spørger til, siger borgmester Erik Flyvholm, i en kort kommentar torsdag formiddag, og så afslører han ikke mere om, hvem det skal være.

Annonce

Og man får ikke mere svar, hvis man spørger spidskandidaterne fra Socialdemokratiet og de konservative, Lone Pilgaard Sørensen og Jens Lønberg. De siger kun, det går godt med aftalen, og de ser frem til en god løsning.

Så kan det jo ikke være mere rundt. Begge havde et personligt stort valg, så de vil nok have forhåbninger om gode poster i konstitueringen. Problemet for dem er, at Venstre har flertallet, så de kan ikke kræve, men kun ønske.

Alle partier er med i konstruktive samtaler. Det er positivt. Der er selvfølgelig ønsker fra alle sider, og jeg tror, vi får puslespillet til at gå op i løbet af torsdagen.

Erik Flyvholm (V), borgmester


Men borgmesteren mener, at det er i dag torsdag, de afgørende brikker falder på plads.

- Alle partier er med i konstruktive samtaler. Det er positivt. Der er selvfølgelig ønsker fra alle sider, og jeg tror, vi får puslespillet til at gå op i løbet af torsdagen. Vi mødes torsdag aften for at få de sidste brikker på plads, så jeg forventer, det kan meldes ud fredag formiddag, siger Erik Flyvholm.

Det eneste, vi med sikkerhed ved, der står fast, er, at Erik Flyvholm fortsætter som borgmester. I spil er formandsposten for familie og kultur og også arbejdsmarked og integration, hvor socialdemokraten Kenneth Bro jo har forladt byrådet til nytår. Han har også en viceborgmesterpost, der skal nyt navn på.

Karsten Kragelund (S) er formand for det lille børn og unge-udvalg, der blandt tager stilling til tvangsfjernelser. Kragelund genopstillede ikke, så også her skal der nyt navn på.


Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: En stor sump af middelmådige præstationer

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce