Annonce
Mærkedage

Født til forsiden, men med hjerne bag

Malou Aamund har haft, hvad hun selv uden fortrydelse har kaldt en zigzagkarriere. Via modelbranchen og Christiansborg har den i dag placeret hende i toppen af Google Danmark. Den 28. juli fylder hun 50 år. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Malou Aamund har været et kendt navn i medierne, siden hun var ganske ung, og haft en alsidig løbebane som model, erhvervschef og politiker. Nu fylder hun 50.

50 år: Malou Aamund, som 28. juli fylder 50 år, er på mange måder sin fars - den utraditionelle erhvervsmand Asger Aamund - datter.

Ligesom han har hun drevet det langt i erhvervslivet - med titlen som administrerende direktør i Google Danmark som foreløbigt højdepunkt.

Som han har hun også blandet sig i politik og begået sig blandt de kendte som topmodel og har sågar i en fjern fortid været kæreste med kronprinsen.

Men selv om Malou Aamunds navn for alvor blev bredt kendt på grund af en famøs promillekøretur uden kørekort med Frederik i bilen, så har hun for længst markeret sig i sin egen ret som stærk erhvervskvinde.

Selv har hun beskrevet, hvordan den helt ligeværdige opdragelse af hende og broren Martin rustede hende godt til en mandsdomineret teknologibranche.

Samtidig blev der i barndomshjemmet lagt stor vægt på, at hun og broren ikke skulle være forkælede "rigmandsbørn", men lære selv at tage fat.

Moren, billedkunstneren Suzanne Aamund, viste hende betydningen af at være i balance med sig selv.

Endelig har valget af ægtefælle været afgørende for hendes karrieremæssige succes, har hun tidligere fortalt til Alt for damerne:

- Hvis du som kvinde gifter dig med én, du ikke er ligeværdig med, hvor I ikke vil børnene lige meget, hvor I ikke er lige engagerede i karriere, og hvor I ikke er vant til at tage hensyn til hinanden, uden at det føles som et offer, bliver det i sidste ende et valg mellem familieidyl og karriere.

Løsningen på den ligning blev kanalchef på Radio24syv Mikael Bertelsen, som hun har tre døtre med. Malou Aamund mødte ham og fik tidligt børn.

Faktisk var hun gravid, mens hun lavede speciale på CBS som cand.merc. Det lærte hende, at der er vigtigere ting end arbejde.

Alligevel er der blevet tid til en flot lederkarriere. Først ti år i IBM inklusiv to års udstationering i USA. Siden i Microsoft og fra 2016 som direktør for Google Danmark.

Undervejs blev der også tid til et politisk intermezzo først i Ny Alliance og siden i Venstre.

Hun forlod dog hurtigt Christiansborg igen for et karrieretilbud fra Microsoft, men hun mener, at de politiske oplevelser har rustet hende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce