Annonce
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

71 børn så dagens lys i Lemvig Kommune i første halvdel af 2020, og dermed ser året ud til at blive ét af de år, hvor der er født færrest børn i kommunen. Arkivfoto: Bax Lindhardt, Ritzau Scanpix
Annonce

Lemvig: Meget tyder på, at antallet af nyfødte i Lemvig Kommune i år kan blive blandt de laveste nogensinde.

I første halvår af 2020 er der født 71 børn, viser en opgørelse fra Lemvig Kommune.

Hvis der bliver født lige så mange børn i anden halvdel af året, vil i alt 142 børn komme til verden i kommunen. Det er bare fire flere end den hidtidige bundrekord fra 2014, hvor 138 børn kom til verden. Siden tog antallet af nyfødte et hop opad, der toppede i 2017 med 169 babyer, mens der i 2019 kom 147 børn til verden i Lemvig Kommune.

Der er dog stadig langt op til det første år efter kommunalreformen, hvor Thyborøn-Harboøre og Lemvig Kommune blev slået sammen. I 2007 kunne den nye Lemvig Kommune byde på i alt 219 nyfødte, viser et kig i avisens arkiver.

Lidt overraskende har der ikke været mest aktivitet i dobbeltsengen i de to bydistrikter i Lemvig. I stedet er det Nørre Nissums skoledistrikt, der har leveret flest nyfødte det første halve år af 2020. 17 børn har set dagens lys i den østlige del af Lemvig Kommune, og det er hele ti flere end sidste år.

I Lemvig er det Lemtorpskolens distrikt, der har sørget for de fleste bleskift i de første seks måneder af året. 12 børn har set dagens lys, mens der kun er født otte børn i Christinelystskolens distrikt i den vestlige del af byen.

Ramme Skoledistrikt melder om 12 nyfødte, mens ni børn har set dagens lys i den sydlige del af kommunen, som er Tangsø Skoles distrikt. Endelig er der født henholdsvis syv, fem og to børn i henholdsvis Klinkby, Harboøre og Thyborøn Skoles distrikter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce