Annonce
Mærkedage

Fødselsdag: Nysgerrigheden driver kunstværket

Charlotte Munck kan for tiden opleves i biograferne i filmen "Kollision". Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Charlotte Munck, der oprindeligt er fra Djursland, breder sig i dag over skuespil, sang og arbejde bag kulisserne på både de skrå brædder og den store og lille skærm. Mandag den 2. december fylder hun 50 år.

50 Det var som Anna Pihl, at Charlotte Munck blev et kendt ansigt. Fra 2006 til 2008 fulgte over en million danskere uge efter uge med i politibetjentens brogede arbejds- og privatliv i TV 2-serien af samme navn.

Mandag 2. december runder Charlotte Munck 50 år, og i årtiet siden har hun ikke ligget på den lade side. Flere serier, utallige teateroptrædener og film i ind- og udland har hun medvirket i. Og ud over skuespillet har hun indspillet plader og optrådt som jazzsanger.

Et alsidigt cv, der drives af Charlotte Muncks lyst til at udforske verden.

- Hvis jeg kigger tilbage på mit liv, har der været nogle få ting, der peger i samme retning. Mønstre, der gentager sig. Én ting er, at jeg altid spørger mig selv og min omverden: "Jamen, hvad hvis man så det på en anden måde?". Det har været en konstant indtil nu. Og min nysgerrighed. Den er der hele tiden, har hun fortalt til Berlingske.

Lægedatteren fra Ørsted på Djursland er uddannet fra skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998. Det første store gennembrud kom i 2001 i Hella Joofs film "En kort - en lang", hvor Charlotte Munck spiller en kvinde, der forelsker sig i den homoseksuelle Jacob. Hun blev nomineret til både en Robert og en Bodil som bedste kvindelige hovedrolle.

Charlotte Munck har også spillet med i film som "Den eneste ene" og "Kongekabale", og i de senere år har man blandt andet kunne opleve hende i Avaz-brødrenes "Mens vi lever" og "Kollision". Hun spillede desuden hovedrollen i den tyske film "Meeres Stille" i 2013.

I fjernsynet har hun ud over "Anna Pihl" haft bærende roller i "Rita" og "Bedrag".

På Det Kongelige Teater, Betty Nansen, Østre Gasværk og flere andre teatre har hun medvirket i stykker og musicals som "Festen", "Ivanhoe", "Cabaret", "Brokenhagen" og "My Fair Lady". Hun er tilmed begyndt at arbejde som dramaturg.

I 2007 begyndte Charlotte Munck også at gøre sig bemærket på musikscenen. Sammen med to gamle venner udgav hun det stille, alvorlige album "Instruktioner til Gud" og var på en mindre turné rundt i landet, og hun har siden optrådt i andre konstellationer.

Annonce
Charlotte Munck voksede op på Djursland, men flyttede til København som 18-årig. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];