x
Annonce
Mærkedage

Fødselsdag: Hus Forbis redaktør kører på tredje etape

Poul Struve Nielsen, Roskilde, tidligere Aarhus, ansvarshavende redaktør på hjemløseavisen Hus Forbi, fylder 60 år mandag 16. marts. Privatfoto
Grønthandlersønnen fra Aarhus har været vidt omkring i sit virke som journalist. Nu fylder Poul Struve Nielsen 60 år.

60 Poul Struve Nielsen, Roskilde, tidligere Aarhus, ansvarshavende redaktør på hjemløseavisen Hus Forbi, fylder 60 år mandag 16. marts.

Han er født og opvokset i Aarhus. Han er søn af grønthandler Gunnar Struve Nielsen og keramiklærer Karen-Bente Nielsen. Forældrene havde frugt-, grønt- og blomsterforretning på Skanderborgvej 13, og de solgte siden blomster en gros fra Gasa i Tilst. Han gik på Ingerslev Boulevard Skole, og efter at den blev lukket, tog han realeksemen fra N. J. Fjordsgades Skole og studentereksamen fra Marselisborg Gymnasium.

Som ansvarshavende redaktør for hjemløseavisen Hus Forbi kører Poul Struve Nielsen nu på tredje etape i sit virke som journalist. Den første etape kørte han på de flade landeveje i den lokale presse i det midt- og sydsjællandske. Han er uddannet på Næstved Tidende og virkede de første år efter journalistuddannelsen som journalist og redaktionssekretær i Dagbladets centralredaktion i Ringsted.

Anden etape var en bjergetape, som blandt andet nåede verdens tag i Himalaya. Her kørte han på den globale klinge med jobs i Udenrigsministeriet, en periode som freelancer i Sydasien med base i New Delhi og status som korrespondent for Berlingske Tidende samt som mediekoordinator i den i København beliggende internationale menneskerettighedsorganisation IRCT (International Rehabilitation Council for Torture Victims).

Den igangværende tredje etape minder om en forårsklassiker på kolde, regnvåde brosten og den bliver kørt blandt samfundets socialt udsatte og skæve eksistenser. Han lagde ud på etapen med et job som redaktør i Kirkens Korshær og fortsatte i den nuværende stilling som redaktør for Hus Forbi. Her binder han fint sin sociale indignation sammen med det professionelle virke.

Udover uddannelsen som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus har Poul Struve Nielsen også en diplomuddannelse i udenrigsjournalistik, en suppleringsuddannelse i mellemøststudier fra Syddansk Universitet og en humanistisk basisuddannelse fra RUC.

Han har aldrig kørt et rigtigt cykelløb, han har mest været til fodbold og håndbold. Men han kan godt lide at komme i form ved at cykle de 30 kilometer, der er på de små veje fra boligen i Roskilde til Hus Forbis domicil i Vanløse.

Undervejs på de journalistiske etaper har han brugt hviledagene sammen med sin kone, Lise Justesen, og deres to nu voksne sønner. Der er gennem årene også blevet tid til en række bestyrelsesposter og tillidshverv, og Poul Struve Nielsen er i dag medlem af udsatterådet i Roskilde Kommune.

Tidligere har han været tillidsrepræsentant for de redaktionelle medarbejdere på Dagbladet i en svær periode, hvor avisen opkøbte Frederiksborg Amts Avis og begyndte udviklingen mod den store regionale avis, der nu hedder Sjællandske. Han var en af stifterne bag og siden mangeårigt bestyrelsesmedlem i Globalnyt.dk, den absolut bedste danske nyhedsportal for globale nyheder. Han har desuden været bestyrelsesmedlem i Dansk Journalistforbunds Kreds 2 og i forbundets kommunikationsgruppe, bestyrelsesmedlem og sagsbehandler i Roskilde Lejerforening, talsperson for pendlerne i Trekroner, forældrerepræsentant i og formand for Dagplejen i Roskilde, forældrerepræsentant i Trekronerskolens bestyrelse og afdelingsleder i Himmelev Veddelev Boldklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce