Annonce
Mærkedage

Fødselsdag: Den stilfærdige cirkusdronning

Hanne Berdino, direktørfruen i Cirkus Arena, fylder 75 år onsdag 30. oktober.

75 Hanne Berdino, Årslev ved Slagelse, fylder 75 år onsdag 30. oktober.

I 1967 blev hun gift med Benny Berdino, som dengang var kronprins i det lille Cirkus Arena. I 1976 blev han direktør for Cirkus Arena, som siden har udviklet sig til Nordens største cirkus. Mens Benny Berdino er kendt som en udadvendt person med store armbevægelser, er hans hustru en mere stilfærdig person, som de sidste mange år har foretrukket at holde sig i baggrunden og hellige sig familien med de to børn Suzanne og Jackie og de seks børnebørn.

Hanne Berdino stammer selv fra en gammel cirkusfamilie, Reinsch-familien, som især var kendt for sine fremragende ryttere. Tre af familiens medlemmer, Alex, Albert og Arthur, der optrådte som brødrene Reinsch, var i stand til stående på en usadlet hest at udføre en dobbelt baglæns saltomortale fra en to mand høj søjle til opretstående stilling på den efterfølgende usadlede hest. Et nummer, som der vist aldrig er andre, der har været i stand til at udføre.

Hanne Berdino er født Thunø, men blev kaldt Reinsch, da hendes mor, da Hanne var syv år gammel, blev gift med Alex Reinsch. Hanne er derfor opvokset hos familien Reinsch og fik som andre artistbørn en allround artistuddannelse.

Gennem artistmiljøet mødte hun Benny Berdino. I adskillige år var hun med i forestillingerne i Cirkus Arena, hvor hun blandt andet fremviste duer og hunde og var en af tryllekunstneren Tergovas assistenter. Hun forlod manegen i midten af 1980'erne og har siden holdt sig i baggrunden for i stedet at være en uvurderlig støtte for mand og børn.

Den runde dag fejres i hjemmet i Årslev, hvor Cirkus Arena har vinterkvarter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce