Annonce
Mærkedage

Fødselsdag: Cold synger stadig for Rocazino

Ulla Cold kan fejre 70-årsfødselsdag i år og 40-årsjubilæum til næste år. Foto: Miklos Szabo

70 år: Ulla Cold, sangerinde og frontfigur i popbandet Rocazino, fylder 70 år torsdag 5. september.

Hun har i næsten 40 år fået dele af Danmark til at synge med på 1980'er-sange som "All My Love", "Ridder Lykke", "Én For Alle" og "Elsk mig i nat".

Ulla Cold blev født i 1949, er tvilling og voksede op på landet i en søskendeflok på syv i Ejby, tæt på Køge. Hun blev uddannet på Skolen for Brugskunst i København i midten af 1970'erne og har lige siden haft et kontinuerligt virke som grafiker, illustrator og akvarelmaler.

Ved en ren tilfældighed fik hun en mikrofon stukket i hånden i sommeren 1979, da fritidsorkestret Rocazino skulle indspille et demobånd. Båndet havnede senere hos produceren Michael Bruun og pladeselskabet Polygram, der udsendte singlen "Elsk Mig i Nat". Herefter toppede Rocazino hitlisterne op igennem 1980'erne og udgav seks album - mere end én million solgte. Til næste sommer drager bandet på 40-års jubilæumsturné.

Ulla Colds dagligdag er et liv på landet, tæt på Køge, hvor hun har sit atelier.

Hun har været gift med bandmedlemmet Jesper Winge Leisner og har tre børn og to børnebørn.

Annonce

Ulla Cold

Født 5. september 1949 nær Ejby ved Køge som del af et tvillingepar, der var yngst i en søskendeflok på syv.

Uddannet på Skolen for Brugskunst i København med afgangseksamen i 1974. Arbejder fortsat som grafiker, illustrator og akvarelmaler.

Dannede bandet Rocazino med sin daværende mand, Jesper Winge Leisner, som hun havde mødt i 1970. Rocazino udgav seks album på otte år frem til turnéstop i 1989. Rocazino genoptog musikken i 2006 og turnerer nu lejlighedsvist i original besætning.

Har tre børn og to børnebørn med Jesper Winge Leisner. Parret blev skilt i 2004.

Rocazino, som bandet så ud i 1980'erne. Foto: Henning Thempler/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sheriffens farvel

I skåltaler bryster vi os ofte af, at vi i Danmark har et neutralt embedsmandsværk. Ministre og politikere kommer og går - men embedsmændene består. Den test består politidirektør Jens Kaasgaard med glans. Alene i sin tid som først politimester i Holstebro og siden politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politikreds har han overlevet ni justitsministre, og har holdt sig ude af de store skandaler. Efter næsten 43 år - heraf 22 som øverste leder for politiet i Holstebro - har han frivilligt valgt at sige farvel, og det bliver et par store sko, som hans allerede udnævnte efterfølger skal fylde ud. Kaasgaard har spillet en stor rolle i forhold til at få politihovedkvarteret placeret i Holstebro i forbindelse med den store politireform i 2006 - og han har også formået at få alle de nye administrative funktioner, som er blevet kredsen tildelt, til at fungere, så der stort set ikke har været kritik af ”udflytningen” af op mod 600 administrative politistillinger til det vestjyske. Det er faktisk ganske imponerende. Det var Tvind-sagen, der i sin tid gav ham øgenavnet "sheriffen fra Holstebro”. Og ser man alene på resultaterne; på opklaringsprocenterne og sagsbehandlingstiderne er der ikke mange fingre at sætte på sheriffen. Men politiet er andet end målbare resultater i regneark, og historien om politiet og Kaasgaard er også, at han har været med til at nedlægge flere mindre politistationer og nærbetjente, som blev set som en værdi i de lokalsamfund. Effekten af disse centraliseringerne er næppe målbar i forhold opklaringsprocenten, men derfor kan den jo godt betyder noget i den måde, som politiet bliver opfattet på, og i forhold til nærheden til borgerne. Det er næppe uden spænding, at de omkring 1300 ansatte ved politiet i det midt- og vestjyske skal have en ny chef. Mange har aldrig haft andre end Kaasgaard som øverste chef, og selv om han bestemt også har haft sine kritikere, så har de vidst, hvor de havde ham: Altid loyal overfor de politiske beslutninger, altid med et strategisk blik for fremtiden og med politihjertet bankende for Midt- og Vestjylland.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];