Annonce
Erhverv

Fødevarestyrelsen overvejer politi-anmeldelse af vestjysk minkavler for kreative corona-prøver

Niels Christian Poulsen risikerer en politianmeldelse for brugen af "kreative prøver". Foto: Jørgen Kirk
Sagen om Niels Christian Poulsens indsendelse af prøver fra døde mink, der ikke var smittet med corona, kan ende med en politisag; Fødevarestyrelsen kigger på, om der er grundlag for en politianmeldelse.

NO: Minkavler Niels Christian Poulsen risikerer at få en politianmeldelse på halsen efter afsløringen af, at han sidste år tog corona-prøver på døde mink på en måde, som han selv har betegnet som "kreativ".

Pressserådgiver Mikkel Joensen, Fødevarestyrelsen, oplyste i formiddag til Dagbladet, at styrelsen er ved at undersøge, hvad der er af data på sagen, inden der træffes beslutning om, hvorvidt sagen skal meldes til politiet.

Over for TV MidtVest fastslog Fødevarestyrelsen i går, at det er ulovligt at snyde med prøvesvarene for at få en højere erstatning fra statskassen; desuden kan denne fremgangsmåde have udsat medarbejdere på minkfarmen for smitte.

Sagen udspringer af DR's afsløring af, at Niels Christian Poulsen ikke tog corona-prøver på "friske" døde mink, men derimod på døde mink, der lå i dybfryseren, og som ikke var smittede.

På den måde ville han kunne få en større erstatning udbetalt, idet raske mink, der skulle aflives, indbragte over 200 kroner mere på avlsdyr end smittede mink.

Annonce

Ingen kommentarer

Niels Christian Poulsen indrømmede denne fremgangsmåde over for to journalistelever, der sidste efterår var ved at lave hovedopgave om minkbranchen.


Ud fra de foreliggende oplysninger må Danske Minkavlere på det skarpeste tage afstand fra den pågældende avlers handlemåde.

Danske Minkavlere, udtalelse.


I interviewet - der blev optaget på bånd - fortæller Niels Christians Poulsen og hans samarbejdspartner, hvis navn ikke har været fremme i sagen, at man kunne "dykke lidt længere ned i fryseren" for at hente prøver fra dyr, der var garanteret corona-fri.

Sagen har vakt stor opsigt, og brancheorganisationen Danske Minkavlere vender ryggen til Niels Christian Poulsen. I en skriftlig udtalelse, som Dagbladet modtog torsdag, hedder det:

"Ud fra de foreliggende oplysninger må Danske Minkavlere på det skarpeste tage afstand fra den pågældende avlers handlemåde. Så snart de ansvarlige myndigheder har forholdt sig til sagen, vil Danske Minkavlere som brancheforening ligeledes tage stilling til sanktioner overfor det omhandlede medlem".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce