Annonce
Holstebro

Færre hjemløse: Det kan blive endnu bedre

I 2017 oplevede Holstebro Kommune en markant stigning i antallet af hjemløse. Den kurve er nu knækket, og mere forebyggelse skal sikre, at den positive udvikling fortsætter. Arkivfoto.
En bedre forebyggelse har sikret en positiv udvikling i antallet af hjemløse i Holstebro Kommune. I løbet af de sidste to år er tallet faldet fra 48 til 36.

Holstebro: Efter år med stigning i antallet af hjemløse, kan Holstebro Kommune nu glæde sig over at have knækket kurven. Siden 2017 er tallet gået fra 48 til 36. Det viser en undersøgelse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter For Velfærd.

Ifølge Hans Jørgen Niewald, der er centerleder ved Center for Social Indsats i Holstebro, er det glædeligt, at pilen peger i den rigtige retning, men han minder om, at der stadig skal knokles for at få endnu færre hjemløse.

- Det at bo på gaden har mange personlige omkostninger for helbredet og livskvaliteten, så selvom vi er stolte over den seneste udvikling, er der altid noget at gøre, siger Hans Jørgen Niewald, der også påpeger, at hjemløse er en dyr foranstaltning for samfundet, da de har et øget træk på socialhjælp og hospitalsindlæggelser.

Annonce

Mere fokus på forebyggelse

En af grundene til, at nogle mennesker bliver hjemløse, er ifølge Hans Jørgen Niewald, at de bliver isoleret fra sociale grupper. Det kan ske, hvis man mister sit job og på den måde ikke længere er den del af det fællesskab, der er på en arbejdsplads.

En ny digital platform skal være med til at undgå den sociale isolering. Konceptet går ud på, at en gruppe frivillige kan logge sig på et særligt website, og så kan de udsatte ringe til dem for at få hjælp og støtte.

Det sociale tiltag er ikke Holstebro Kommunes eneste forsøg på forebyggelse. Ifølge Hans Jørgen Niewald er der for få billige boliger på markedet, og det skal der laves om på.

- Hvis man er presset på økonomien, kan det være svært at finde en bolig, som markedet er i dag. Derfor er kommunen ved at etablere nogle billigere boliger henvendt til socialt udsatte, siger han.

Centerlederen tror på, at man vil se færre hjemløse i Holstebro Kommune i fremtiden, men han har dog svært ved at forestille sig, at hjemløsheden helt forsvinder.

- Der vil nok altid være borgere, der af en eller anden grund kommer i en situation, hvor de mister grebet om deres liv, sådan er det jo i hele verden, også i Holstebro, siger centerlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce