Holstebro

Færre har søgt ind på VIAs uddannelser

VIA University College har oplevet en mindre tilbagegang, når det kommer til kvote 2-ansøgninger. Pressefoto
Fredag var der ansøgningsfrist for Kvote 2 ansøgninger til landets videregående uddannelser. På VIA University College Campus Holstebro oplever man et mindre fald, undtagen på uddannelsen til bygningskonstruktør.

HOLSTEBRO: 1015 har søgt ind på VIA’s uddannelser i Holstebro, og det er tilbagegang på omkring 13 procent, hvis man sammenligner med sidste år.

Det oplyser VIA i en pressemeddelelse.

Bygningskonstruktøruddannelsen går dog frem med 21 procent flere ansøgninger, mens uddannelser som sygeplejerske og socialrådgiver går lidt tilbage med henholdsvis fire og seks procent.

- Vi vil i VIA selvfølgelig gerne have flest mulige kvalificerede ansøgere til alle vores over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. Men faldet i antallet af ansøgninger skal ses i lyset af, at tallene er steget de sidste 10 år. Derfor kan stigningen ikke bare fortsætte, og faldet var forventet – særligt fordi vi er i en tid med forbedring i konjunkturerne, siger Louise Gade, der er prorektor på VIA University College i en pressemeddelelse.

- Det afgørende er, at kvote 2-ansøgningen stadig er god, og vi forventer igen i år at få fyldt de fleste af VIAs udddannelser helt op, da vi har mange flere ansøgere, end vi har studiepladser til, fortsætter Louise Gade.

Fald i Nr. Nissum

På læreruddannelsen i Nr. Nissum er der ligesom på de andre uddannelser på VIA også sket en tilbagegang. På Læreruddannelsen er der 15 procent færre end sammenlignet med sidste års rekordår med 99 ansøgere.

Prorektoren forklarer samtidig, at hun ikke har nogen entydig forklaring på, hvorfor antallet af ansøgere er faldet, men at det dog var forventet, at man ville gå lidt tilbage.

- Forklaringen er formentlig, at der altid er nogle videregående uddannelser, der er mere populære end andre, og det kan erfaringsmæssigt skifte fra år til år – blandt andet på baggrund af beskæftigelsessituationen og på grund af positiv eller negativ omtale i medierne af nogle fag frem for andre, fastslår Louise Gade.

VIA University College har samlet set modtaget 12.862 kvote 2-ansøgninger til sine mere end 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. Det er et fald på 7,4 procent sammenlignet med sidste år.

De endelige antal ansøgere til VIA er ikke færdigt før i begyndelsen af juli, hvor der er ansøgningsfrist gennem kvote 1, hvor VIA normalt har flest af deres ansøgere.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Kendt meteorolog: - Vi er nødt til at tage klimaforandringerne seriøst

Holstebro

Centralisering: Politikerne må finde ud af hvad de vil

Holstebro

Formanden og kinderægget vest for Ulfborg

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

Kandidat fik ødelagt valgplakater

Holstebro

Maren i klemme: Tvist om turistskilte ved motorveje

Annonce